<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Enighet om navnet – Bank Norwegian står

Flyselskapet Norwegian vant frem, noe som gjør at Bank Norwegian beholder navnet sitt.

Publisert 7. nov. 2023
Oppdatert 7. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 240 ord
BEHOLDER NAVNET: Bank Norwegian beholder navnet etter «en vennlig løsning på tvisten.» Foto: Thomas Bjørnflaten

Forbrukslånsbanken Bank Norwegian og flyselskapet Norwegian er nå blitt enige om navnebruk. Bank Norwegian beholder navnet sitt. «Det er blitt enighet om en vennlig løsning på tvisten,» heter det i en børsmelding tirsdag kveld.

Samarbeidet mellom partene knyttet til CashPoints vil fortsette som i dag, og avtalen vil ikke ha konsekvenser for medlemmene av Norwegian Reward, kommer det videre frem i meldingen.

– Vi er glade for å dele at vi etter en konstruktiv dialog med Norwegian har kommet til enighet om å løse vår tvist gjennom forlik. Detaljene i avtalen er konfidensielle. Bank Norwegian vil fortsette å bruke og markedsføre navnet Bank Norwegian som en del av NOBA Bank Group, og vårt felles CashPoints-samarbeid vil fortsette som før. Implementeringen av Bank Norwegians nye profil vil fortsette som planlagt. Vi ser frem til å fortsette å levere markedsledende og fleksible finansielle tjenester til våre kunder, sier kommunikasjonssjef Oliver Hofmann i NOBA.

Søksmål

I mai gikk saken så langt at Bank Norwegian saksøkte flyselskapet for å få en rettslig avklaring.

Søksmålet kom etter Bank Norwegian i november 2022 ble fusjonert inn i Nordax-konsernet. Banken drives nå som en filial av Nordax og går fortsatt under navnet Bank Norwegian.

Sakens kjerne handler om at Bank Norwegian mente de hadde rett til å endre merkenavnet til «Bank Norwegian, a part of Nordax Bank AB» eller «Bank Norwegian, en filial av Nordax Bank AB».

Flyselskapet Norwegian eier rettighetene til Norwegian-navnet og mente på sin side at Bank Norwegian ikke hadde anledning til dette.