<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nå har han fått seg et nytt mål – pumper inn over en halv milliard

Saudi-Arabias kronprins Mohammed bin Salman pumper inn over en halv milliard kroner i Joe & The Juices ferske emisjon. 

Publisert 4. jan. 2023 kl. 12.13
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 219 ord
MÅLRETTET: Saudi Arabias kronprins Mohammed bin Salman snakker med Vladimir Putin på et G20-møte i 2018. Foto: Reuters

Den danskeide kafékjeden Joe & The Juice henter penger og Saudi-Arabia står fremst i køen for å bli med på eiersiden, ifølge dokumenter sendt inn til amerikanske myndigheter den danske avisen Finans har fått tak i.

Styret i Joe & The Juice har varslet at det skal hentes rundt 600 millioner danske kroner i kapitalinnhenting. Det tilsvarer 860 millioner norske kroner.

Den største aktøren i emisjonen er det saudiarabiske kapitalfondet Veda Holding, som skal bidra med 385 millioner danske kroner – 550 millioner norske.

PENGER: Joe & The Juice, v/ Lille Grensen. Foto: John Fuller

– Det er sant at vi er i fremskredne samtaler med en potensiell strategisk investor. Dialogen er imidlertid ikke ferdig og derfor har vi ingen ytterligere kommentarer på nåværende tidspunkt, sier Thomas Nørøxe, konsernsjef i Joe & The Juice.

Eksisterende investorer stå for de resterende 215 millioner danske kronene som er igjen. En av de tidligere eierne er DIG Investment – H&M-familien Perssons investeringsselskap. Det er imidlertid ikke sikkert at DIG skal delta i emisjonen.

Joe & The Juice har kaféer i over 200 byer i Europa, USA, Midtøsten, Australia og Øst-Asia. Konsernsjef Thomas Nørøke har tidligere sagt at Joe & The Juice har planer om børsnotering innen 3-5 år – en uttalelse som ble gitt i forbindelse med at kafékjeden utvidet til blant annet Saudi-Arabia, Qatar og Dubai under i fjor.