Burger King dropper kjøtt
Burger King i Storgata skal kun servere plantebaserte burgere i en hel måned.
![Article lead](https://imaginary.finansavisen.no/resize?url=https%3A%2F%2Fsmooth-storage.aptoma.no%2Fusers%2Fhegnar%2Fimages%2F79377359.jpg%3Ft%5Bquality%5D%3D100%26%26accessToken%3Dbe59a3faf6ab14ef7cb5676b18a106d1149cdd7334198f8a3c3c1ce9acb4d81c)
Som følge av økende etterspørsel etter plantebasert mat vil Burger King-restauranten i Storgata i Oslo fra og med 2. mars kun servere plantebaserte produkter i en måned.
– Våre gjester ønsker seg flere plantebaserte alternativer. Når vi nå lanserer fem nye produkter håper vi å gjøre det enda enklere å velge plantebasert på farten, sier Olav Bæverfjord, Norgessjef i Burger King, i en melding.
Lanserer flere produkter
Burger King introduserer også flere nye plantebaserte produkter i resten av landet. Samtidig forteller Bæverfjord at kjeden har åpnet flere plantebaserte restauranter andre steder i Europa, og at det endelig skjer i Norge.
– Dette er et viktig steg på veien mot å bli førstevalget for nordmenn når de vil ha en burger som smaker godt, uansett om de foretrekker kjøtt eller ikke, sier han videre.
Dyrevernsorganisasjonen NOAH er positive til fastfoodgigantens grep.
«NOAH roser Burger King for å gjøre det enklere for folk å velge plantebaserte, dyrevennlige matretter. NOAH har lenge pekt på at plantebasert mat er løsningen for både dyrene som lider i kjøttindustrien, og for planeten som er preget av en alvorlig klima- og naturkrise.» skriver organisasjonen.