<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
kjøtt
Lokal slakter må betale åtte ganger mer i strøm på ett år
Kjøttselskapet Jens Eide ligger an til å betale nesten 10 millioner kroner for strøm i år, mot 1,5 millioner i fjor. Det rammer selskapet hardt.
Kraftig prisøkning på kjøtt og egg fra 1. juli
Kjøtt og egg har allerede blitt langt dyrere det siste året, og fra 1. juli settes den gjennomsnittlige engrosprisen opp med fire kroner kiloen.
Uvanlig mange kyr sendes til slakt – mange bønder gir opp
Over 40 storfebønder har bestemt seg for å legge ned og slakte flere tusen dyr før sommeren. Dramatisk, mener Nortura, som frykter kjøttmangel om få år.
Nordmenns kjøttforbruk sank med 2,5 prosent i 2020
Det beregnede kjøttforbruket i Norge sank med 2,5 prosent i 2020. Det skyldes nedgang i grensehandelen.
AI-teknologi skal optimalisere kjøttindustrien
Et nytt stjerneskudd fra StartupLab skal optimalisere kjøttindustrien. – Her er det gode muligheter for å spare miljøet og samtidig tjene penger, sier Robert Ekrem, gründer og daglig leder i Völur. 
Wagyu-kjøtt fra Hedmark koster 3000 pr. kilo
Norsk Wagyu-kjøtt fra Hedmarken er noe av det dyreste og beste kjøttet du får tak i. Bak biffen ligger det det hardt arbeid, masse hemmeligheter og en 90 år gammel japansk eventyrer. 
Åslaug Haga: Verden må spise mer plantebasert
Klimaendringene fører stadig flere ut i sult, og verden må endre kurs, lyder den tydelige beskjeden fra tidligere Sp-leder Åslaug Haga, nå i FNs jordbruksfond.