<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla kutter prisene med over 100.000 kroner på billigmodeller

Elon Musk har nå kuttet prisene på Model S og X i USA. 

Publisert 15. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 248 ord
MASTERMIND: Tesla-topp Elon Musk. Foto: Bloomberg

Konkurransen i elbilsektoren fortsetter å øke og Tesla har nå lansert billigere versjoner av Model S og Model X i USA. 

De rimeligere versjonene er hele 10.000 dollar – over 105.000 kroner – billigere enn det de vanlige modellene koster, ifølge Teslas nettsider.

Kortere rekkevidde

Model X Standard Range har en startpris på 88.490 dollar, mot 98.490 dollar for normalversjonen av Model X. Den rimeligere versjonen har en rekkevidde på 410 kilometer. Til sammenligning har Model X en rekkevidde på 530 kilometer og noe raskere akselerasjon.

Model S Standard Range starter på en pris på 78.490 dollar, sammenlignet med 88.490 dollar for normalversjonen. Den billigere versjonen av Model S har en rekkevidde på 480 kilometer, mens toppversjonen har rett over 600 kilometer. 

Tesla fortsetter å fokusere på å øke markedsandelen og øke salget av bilene sine – og det går på bekostning av marginene, til aksjonærenes fortvilelse. I kvartalsresultatene for juni rapporterte bilprodusenten en driftsmargin på 9,6 prosent  det laveste på de siste fem kvartalene.

De rimeligere bilene er en del av en bredere strategi fra Tesla som fokuserer på å være konkurransedyktig på pris, ettersom bilprodusenter over hele verden lanserer elektriske kjøretøy og konkurransen øker.

Tesla senket søndag prisene for Model Y- og Model 3-bilene sine i Kina igjen.

Model S og Model X er Teslas eldste kjøretøy, og prisreduksjonen kan være et forsøk på å gi nytt liv til modellene mens investorene venter på masseproduksjonen av selskapets post-apokalyptiske Cybertruck som etter planen skal komme til USA neste år. Når den kommer til det norske markedet er ukjent.