<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Er dette Porsches morsomste bil?

Porsche 718 Spyder RS er en roadster med racebilmotor. Det blir moro.

Publisert 18. aug. 2023
Oppdatert 20. aug. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord

Porsche dropper snart forbrenningsmotoren i sin 718, men den siste modellen med bensinmotor avslutter med et smell, bokstavelig talt. Spyder RS har lånt motoren fra 911 GT3, som er en fireliters selvpustende boksersekser som trives best ved 9.000 omdreininger. Med sportseksos og enderør i titan samt luftinntak, eller lydboks som Porsche kaller dem, i karbon rett bak ørene gir det et lydbilde du vil elske.

Ferdig spekket med Weissach-pakken er bilen lett, lav og lekker med gapende luftinntak, keramiske bremser, bøtteseter i helstøpt karbon og sportsratt i alcantara. 0 til 100 kilometer timen går unna på 3,4 sekunder og skal du kjøre fortere enn 200 på vei mot toppfarten på 309 må du ta av det enkle stofftaket som bidrar til at bilen er lettere enn søstermodellen GT4 RS.

Spyder RS er dessuten litt mykere satt opp og har mindre spoilere og dermed lavere marktrykk for morsommere kjøring på landeveien. Husk bare å lukke eksosspjeldene når du befinner deg i nærheten av folk du ikke ønsker å plage med den siste lyden av forbrenningsmotoren.