<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Satser mer enn planlagt på forbrenningsmotorer

Mercedes-sjefen innrømmer større satsing på forbrenningsmotorer enn det bilprodusenten tidligere hadde sett for seg.

Publisert 27. juni
Oppdatert 27. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 171 ord
MER ENN VANLIG: Mercedes-Benz-sjef Ola Källenius forteller om større pengebruk enn normalt på en kommende versjon av S-Klasse. Foto: Bloomberg

Mercedes-Benz investerer nå mer i forbrenningsmotorteknologi enn det den tyske bilprodusenten tidligere hadde planlagt. Det sier konsernsjef Ola Källenius til magasinet WirtschaftsWoche, ifølge Reuters.

Bilkonsernets investeringer omfatter blant annet 14 milliarder euro for sine personbiler i år.

Investeringene går til fabrikker og forskning og utvikling – samt til tilpasninger av selskapets drivverk til hybridbiler slik at de ifølge Källenius «varer godt inn i neste tiår».

Han sier selskapet også har brukt «mye mer» enn det normalt ville ha gjort på en facelift av forbrenningsmotorversjonen av S-Klasse, som ventes klar for markedet i midten av 2026.

– Våre motorer vil alltid være på det aller høyeste teknologiske nivået. Ellers ville vi plutselig stanset vår forbrenningsmotorvirksomhet i 2027/28, sier Mercedes-sjefen, ifølge nyhetsbyrået.

Tidligere i år justerte Mercedes og Källenius på sine elbilambisjoner, som følge av svakere elbiletterspørsel.

Den tyske bilprodusenten har tidligere sett for seg å selge kun helelektriske biler innen 2030. Nå er forventningen justert til at bare halvparten av salget skal være elektrifiserte kjøretøyer innen utgangen av dette tiåret – som altså inkluderer selskapets hybridmodeller, i tillegg til de helelektriske.