<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
lead
lead
TITAN: Nyheten leveres med grad 5 titan i både lenke og urkasse. Foto: Longines

Øker prisen, men så får du noe ikke alle har

Longines presenterer den populære Spirit Zulu Time 39 i titan. Det tøffe materialet gjør den betraktelig lettere sammenlignet med normalutgaven.

Category iconMotor
    Publisert 31. aug.
    Lesetid: 2 minutter

    Helt siden flymaskinens spede begynnelse på 1900-tallet har Longines vært leverandør av klokker utviklet spesielt for piloter og luftfart. Den unge Spirit-kolleksjonen er hittil siste kapittel i den etter hvert omfattende historien – og har siden introduksjonen i 2020 seilet opp som et av merkets aller sterkeste kort.

    GMT: Spirit Zulu Time byr på muligheten for å lese av flere tidssoner. Foto: Longines

    Som seg hør og bør i en luftfartsinspirert kolleksjon fant man i 2022 plass til et familiemedlem med muligheten for visning av flere tidssoner. 

    Modellen fikk det beskrivende navnet Spirit Zulu Time, hvor navnet stammer fra den militære betegnelsen på universaltid (GMT/UTC) som benyttes hyppig av nettopp piloter.

    Kraftig og lett

    Totalvekten senkes fra 150 til ca. 95 gram

    Spirit Zulu Time 39 i titan

    Akkurat i tide for høstens eventyr trekker Longines sløret av en ny variant av den 39 millimeter store Spirit Zulu Time, som nå utstyres med en urkasse og lenke produsert i grad 5 titan. 

    Materialet, som kjennetegnes av sin litt mørke fargetone, er både sterkere og vesentlig lettere enn rustfritt stål. Det sender totalvekten ned til ca. 95 gram, mot normalutgavens 150.

    ROBUST: Titan er med å holde vekten lav, samtidig som det er sterkere enn rustfritt stål. Foto: Longines

    Nyheten leveres med en sort tallskive, gulltoner på indekser og visere, samt en 24-timersbezel utstyrt med henholdsvis en matt grå og en polert sort halvdel. Ved hjelp av den rødtuppede GMT-viseren brukes denne for å lese av en ekstra tidssone og representerer en praktisk funksjon enten man er på reise eller følger med på et aksjemarked langt utenfor egne landegrenser.

    Toppmodell

    Mekanikken på innsiden lyder navnet L844.4 og leveres av verdens kanskje mest kjente urverksprodusent ETA, som også eies av den mektige Swatch-gruppen. Longines har i en årrekke hatt et tett samarbeid med selskapet og som forventet i en av toppmodellene kommer urverket både med COSC-sertifisert nøyaktighet og solide 72 timers gangreserve.

    NØYAKTIG: Urverket på innsiden av kassen byr på COSC-sertifisert nøyaktighet. Foto: Longines

    En oppgitt vanntetthet til 100 meter, sterke anti-magnetiske egenskaper (blant annet ved hjelp av en balansefjær i silisium) og selskapets system for enkelt bytte mellom lenke og rem er ytterligere hint om modellens søken etter å kombinere det røffe med det raffinerte.

    Attraktiv totalpakke

    Spirit Zulu Time i 39 millimeter har blitt en aldri så liten favoritt blant entusiastene, som trolig også vil finne titanutgaven attraktiv. Ny metallegering kommer dog med en kostnad og veiledende pris økes fra stålvariantens 41.450 til 55.350 kroner. Det kan kanskje være en bøyg for noen, men til gjengjeld skal man lete lenge og godt etter konkurrenter som kan tilby en tilsvarende totalpakke i samme prissegment.