<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tesla varsler Europa-lansering

Selvkjøringsteknologien FSD ser ut til å komme til Europa tidlig neste år, og ikke i år, som Tesla-sjefen tidligere har signalisert.

Publisert 5. sep.

Tesla planlegger å lansere førerassistentsystemet Full Self Driving (FSD) i Kina og Europa i første kvartal neste år, melder Bloomberg og viser til en melding på X, tidligere Twitter, fra elbilprodusentens datterselskap Tesla AI.

Offentliggjøringen kan tyde på at selskapet er i ferd med å skaffe seg nødvendige myndighetsgodkjennelser for teknologien på disse markedene, skriver nyhetsbyrået.

I forbindelse med en resultatpresentasjon i juli sa Tesla-sjef Elon Musk at han ventet at FSD ville bli godkjent i Europa, Kina og andre land innen utgangen av året.

Skulle FSD få tommelen opp, kan det hjelpe Tesla med å holde konkurrentene på avstand på det kinesiske markedet, der en rekke andre bilprodusenter har spist av den amerikanske gigantens markedsandeler i senere tid, også med utvikling av egne førerassistansesystemer.

Stryk og villeding

Tidligere i år fikk en betaversjon av FSD strykkarakter i en test av ulike bilers selvkjørende teknologi.

Tesla er også blitt anklaget for å ha villedet kundene i markedsføringen av sin selvkjøringsteknologi.

SELVKJØRING PÅ VEI: Her en Tesla Model 3. Foto: Håkon Sæbø

Ifølge den kinesiske bilforeningen CPCA har Tesla-leveransene i Kina falt rundt 6 prosent i perioden januar–august, sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Tesla-aksjen steg onsdag 4,2 prosent til 219,41 dollar, men er ned rundt 10 prosent hittil i 2024. I førhandelen torsdag er aksjen opp rundt 3 prosent.