<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bekrefter etterforskning i Heimstaden-investering

Den svenske påtalemyndigheten har startet undersøkelser av pensjonsfondet Alectas gigantinvestering i Ivar Tollefsens Heimstad Bostad.

Publisert 23. nov. 2023
Oppdatert 23. nov. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
BEKREFTET: Undersøker Alectas gigantinvestering i Heimstaden Bostad. Foto: Bloomberg

Åklagarmyndigheten, den svenske påtalemyndigheten, bekrefter i en pressemelding at de har startet undersøkelser av korrupsjonsmistanker i pensjonsfondet Alecta i tilknytning til selskapets investering i Heimstaden Bostad.

Pensjonsfondet har alene skutt inn 49 milliarder svenske kroner i Heimstaden Bostad, den største investeringen selskapet noen gang har gjort.

Krever lav mistanke

– Jeg kan bekrefte at det er igangsatt en forundersøkelse basert på rapporten fra Finanstilsynet angående mistenkte korrupsjonsforbrytelser. Jeg vil understreke at det kreves lav mistanke for å starte en forundersøkelse, sier lederen for undersøkelsen, Johan Lindmark, før han legger til:

– Pensjonsforvalteren Alecta har levert det materialet jeg har etterspurt, og vi er nå i en analysefase som vil være avgjørende for den videre behandlingen av saken.

Nøkkelpersoner borte

Alecta, Folksam og Pensionsmyndighetene i Sverige har investert til sammen hele 70 milliarder av pensjonsmidler, hovedsakelig de senere årene, i Heimstaden Bostad, ifølge Dagens Industri.

16. november kom det frem at det svenske finanstilsynet har anmeldt en eller flere personer i pensjonsfondet Alecta i tilknytning til selskapets kjempeinvestering i Heimstaden.

I vår fikk adm. direktør Magnus Billing sparken, og etter at Finansinspektionen innledet sin granskning, gikk styreleder Ingrid Bonde av.