<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DNB Markets: Ser begrenset videre potensial

Analytikerne oppdaterer før selskapets offentliggjøring neste uke.

Publisert 1. okt. 2020
Oppdatert 1. okt. 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
TORSDAG NESTE UKE: TGS Nopec og adm. dir. Kristian Johansen offentliggjør torsdag neste uke forventet omsetning, nivået på investeringene i multiklientbiblioteket og andelen av dette selskapet oppnådde pre-finansiering fra kundene på for 3. kvartal.  Foto: Eivind Yggeseth

TGS Nopec   offentliggjør torsdag neste uke forventet omsetning, nivået på investeringene i multiklientbiblioteket og andelen av dette selskapet oppnådde pre-finansiering fra kundene på for 3. kvartal.

Når det gjelder salget i kvartalet, venter analytikerne i DNB Markets 94,6 millioner dollar, og ligger med det rundt fem prosent under konsensusestimatet i markedet.

«Ser vi på verdsettelsen, legger vi til grunn at oljeselskapene generelt har en solid buffer i allerede kjente reserver og at de derfor ikke har hastverk med det videre letearbeidet», heter det i en oppdatering fra meglerhuset.

Dette innebærer at kursforventninger basert på siste tiårs historisk egenkapitalavkastning på 13 prosent etter analytikernes syn blir for optimistisk.

Analytikerne peker på at avkastningen ble løftet av høy aktivitet frem til oljeprisfallet i 2014, og at de siste årene har den gjennomsnittlige egenkapitalavkastningen ligget på seks prosent.

«Vi ser dermed begrenset videre potensial i TGS Nopec», skriver analytikerne.

DNB Markets har en hold-anbefaling på aksjen, med et kursmål på 120 kroner pr. aksje. Kursen stengte onsdag på 113 kroner.

TGS Nopec har det seneste året falt 48,9 prosent på Oslo Børs.