En fersk studie av mer enn 12.000 mennesker, som nylig ble publisert i tidsskriftet Social Psychological and Personality Science, viser at "høyere inntekt er assosiert med opplever mindre daglig sorg", men at det «ikke hadde noen betydning for folks daglige lykke", ifølge Marketwatch.com.Disse funnene gjaldt selv etter at forskerne hadde kontrollert for demografiske faktorer som alder, kjønn, ekteskapelig og sysselsetting status, utdanning og etnisitet.- Dette er første bevis på den følelsesmessige fordelen ved høyere inntekter kan hindre folk fra å føle seg ulykkelige, snarere enn å øke lykke, skriver forskerne.Med andre ord, "penger kan være et mer effektivt verktøy for å redusere sorg enn øke lykke."Men hvorfor er det slik at rike mennesker føler seg mindre triste i hverdagen?Forskerne spekulerer i at velstående folk føler seg mindre triste fordi rikdom kan gjøre at folk føler seg mer i kontroll over negative hendelser, som å miste jobben eller oppleve investeringstap. Denne konklusjonen styrkes også av annen lykkeforskning, ifølge nettstedet.