<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Storbank legger seg langflat etter kjempefadese

Den amerikanske storbanken JP Morgen skulle støtte den nye superligaen. Nå legger de seg flate og vil lære av feiltrinnet.

    Publisert 23. apr. 2021 kl. 13.08
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 215 ord
    LANGFLAT: JP Morgan, med adm. direktør Jamie Dimon i spissen, legger seg langflat etter superligafadesen.  Foto: Bloomberg

    Nyheten om den nye superligaen smalt som en bombe i fotballuniverset i starten av uken. 12 lag rykket ut og bekreftet satsningen på en ny lukket liga, men etter et ellevilt supporteroppgjør raknet hele planen. Det ble blant annet lokket med vanvittige utbetalinger til de utvalgte klubbene, og den amerikanske storbanken JP Morgan stod for finansieringen. 

    Etter fadesen legger banken seg nå helt flat og vil lære av feiltrinnet. 

    «Vi har helt klart feilbedømt situasjonen og hvordan denne avtale ville bli sett på av fotballsamfunnet. Vi vil lære av dette», sier en representant fra banken til Reuters. 

    JP Morgan stilte med en pott på 3,5 milliarder euro til de 12 klubbene, som skulle benyttes til infrastruktur og et plaster på såret for de økonomiske pandemikonsekvensene. Finansieringspakken var nøkkelen til å hjelpe Real Madrids president Florentino Perez med å vinne tilliten til de andre klubbene. 

    Klagestorm

    Klagestormen ble uansett massiv etter at nyheten sprakk, og JP Morgan møtte også kritikk for rollen som finansiell tilrettelegger. Flere fotballsupportere var raske til å kreve boikott av banken på Twitter. 

    «Vi vil unngå virksomheter eller finansielle produkter som JP Morgan har sine skitne små poter på», tvitret en sint fan på mandag, ifølge Reuters. 

    Banken fikk også nedgradert bærekraftsvurderingen av Standard Ethics på grunn av rollen i finansieringsrollen.