<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sveriges finanstilsyn sier ja til Bank Norwegian-kjøpet

Nordax har med det oppnådd de nødvendige myndighetsgodkjennelser for å sluttføre dealen.

Publisert 30. sep. 2021
Oppdatert 30. sep. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
– SISTE BRIKKE I PUSLESPILLET: Nordax-sjef Jacob Lundblad. Foto: NORDAX

BANO

Det svenske finanstilsynet (FHFA) har gitt ubetinget godkjennelse til Nordax' kjøp av Bank Norwegian, opplyses det i en melding etter børsslutt torsdag.

Tidligere har Finanstilsynet og Konkurransetilsynet i Norge gitt tommelen opp, og med Finansinspektionens ja nå, er alle regulatoriske betingelser ved budet innfridd.

– FHFAs godkjennelse er den siste brikken i puslespillet. Vi ser frem til å bli en støttende og engasjert partner for Bank Norwegian, kommenterer Nordax-sjef Jacob Lundblad.

Budets akseptperiode løper til imorgen, fredag, klokken 16.30. SpareBank 1-analytikerne Tiril Flørnes Støle og Nils Christian Øyen tror de avventende Bank Norwegian-aksjonærene vil tviholde på aksjene til «the bitter end».

Nordax' siste og endelige bud er på 105 kroner pr. aksje.

7. september besluttet Nordax å senke minimums akseptkrav til to tredjedeler av aksjene i Bank Norwegian, og dagen etter var to tredjedelers akseptgrad oppnådd.

Mandag morgen fremkom det at Nordax har mottatt aksepter for 76,6 prosent av aksjene i Bank Norwegian.

Svenske Finansinspektionens godkjennelse har en gyldighet på tre måneder.