PERMITTERER: Petter Hellman, konsernsjef i Møller Mobility Group, sendte torsdag ut en e-post til samtlige av sine ansatte med informasjon om permittering. Foto: Kilian Munch

Møller Mobility Group permitterer

Hvor mange er ennå ikke avklart.

Møller Mobility Group varslet torsdag alle ansatte i Norge om at det vil bli gjennomført permitteringer. Omfanget og varigheten av permitteringene er foreløpig ikke avklart, ifølge børsmeldingen.

Bilbransjen rammes hardt av coronakrisen, med stengte fabrikker og lav handelsaktivitet, ifølge Møller Mobility Group.

– Vi står i en krise vi ikke aner omfanget og varigheten av. Vi velger å informere samtlige av våre medarbeidere i Norge om at vi vil gå til permitteringer, for at våre ansatte skal ha en jobb å komme tilbake til når situasjonen normaliserer seg, sier Petter Hellman, konsernsjef  i Møller Mobility Group.

Omfanget uvisst

Omfanget og varigheten av permitteringene er ennå ikke avklart. «Nå skal det analyseres og vurderes hvilke deler av virksomheten som må nedskaleres», heter det i e-posten. 

Hellman forteller at Møller-gruppen ikke vil permittere over en lav sko – det skal nedskaleres i lys av mål om mest mulig normal drift.

– Mens deler av konsernets virksomhet ventes å stoppe helt eller delvis opp i en periode, er det andre deler av virksomheten som både kan og må opprettholdes tilnærmet normalt for å unngå at hele samfunnsmaskineriet stopper opp, sier Hellman.