<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– Vil tjene mer på bitcoin enn bilsalg

Tesla har foreløpig tjent 1 milliarder dollar på bitcoin. 

Publisert 22. feb. 2021
Oppdatert 22. feb. 2021
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 232 ord
TJENER GODT: Tesla har tjent godt på bitcoin-investeringen selskapet gjorde i januar. Her Elon Musk i Shanghai da de begynte byggingen av Teslas nye fabrikk i landet.  Foto: Bloomberg

Tesla har tjent nærmere 1 milliard dollar på investeringen i bitcoin. Det viser beregninger gjort av meglerhuset Wedbush Securities, skriver CNBC.

– Selskapet er på vei til å tjene mer på bitcoin-investeringene enn de gjorde fra elbilsalget i 2020, skriver analytiker Daniel Ives i notat som ble publisert i helgen. 

Ville ha mer fleksibilitet

I starten av februar ble det kjent at Tesla hadde investert i bitcoin. Elbilprodusenten har ikke oppgitt når eller til hvilken pris de har kjøpt bitcoin, bare at kjøpene ble gjort i januar. Og selskapet opplyste også at de hadde brukt 1,5 milliarder dollar på kryptovaluten for å få «mer fleksibilitet for å ytterligere diversifisere og maksimere avkastningen». 

Wedbush-analytikeren forklarer ikke hvordan han kommer til estimatet sitt, men hvis man bare ser på bitcoin-kursen 31. januar – 34.793 dollar til den 20. februar, hvor bitcoin lå på 57.487 dollar, tilsvarer den en økning på 65 prosent. Noe som alene vil gi Tesla et overskudd på 975 millioner dollar, ifølge CNBC. Tar med med mandagens høyeste bitcoin-kurs, passerer overskuddet over 1 milliarder dollar. 

– Selv om bitcoin er et sidespor for Tesla, har det helt klart vært en god investering, skriver Ives i oppdateringen.

Det er fortsatt uklart hvorvidt Tesla har solgt noen bitcoin ennå, og kryptovalutaens markedsverdi passerte i forrige uke 1 billion dollar i markedsverdi. Til sammen er bitcoin opp 94 prosent hittil i år.