<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svensker skal endre bilproduksjonen totalt – har med norsk kjempe på laget

Polestar mobiliserer både industrikjemper og aktører fra bilbransjen til prosjektet «Polestar 0». Og inviterer flere til å være med.

Publisert 23. feb. 2022
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 256 ord
INNEN 2030: Polestar inviterer flere til å være med i utviklingen av en virkelig klimanøytral bil til produksjonsstart innen 2030. Foto: Andreas Scheel

Det svenske elbilmerket Polestar har inngått intensjonsavtaler med flere selskaper om samarbeid om utvikling av en bil «som virkelig er klimanøytral». Samtidig inviterer Polestar ytterligere aktører til prosjektet, fremgår det av en pressemelding.

Prosjektet går under navnet «Polestar 0».

Initiativet til prosjektet ble tatt av Polestar i fjor, med mål om å endre måten biler produseres på. Ambisjonen er å produsere den første virkelig klimanøytrale bilen innen 2030.

Hydro er med

Norske Hydro er den ene av materialpartnerne.  

Aluminiumsgiganten skal være med på å utforske hvordan CO2-fri aluminium kan brukes i Polestar 0-bilen.

«Polestar har lagt ut på en inspirerende, tøff og viktig reise, og vi er stolte av å bidra med vår ekspertise og utforske hvordan aluminium kan spille en nøkkelrolle for å realisere en karbonnøytral bil, sier leder for Hydro Aluminium Metal, Eivind Kallevik, i en separat melding.

Svenske SSAB skal bistå med sin kompetanse innen fremstilling av fossilfritt stål, mens Autoliv, også fra Sverige, skal bistå innen nullutslipps sikkerhetsutstyr, som setebelter og kollisjonsputer.

I tillegg har Polestar inngått intensjonsavtaler med tyske ZF og østerrikske ZKW. ZF-samarbeidet vil gå ut på å utforske hvordan ZFs nyvinninger innen elektriske drivverk og ZFs kompetanse innen systemer kan eliminere karbonutslipp og spare ressurser, opplyses det.

ZKW-samarbeidet vil gå ut på å lage klimanøytrale elektriske kontrollsystemer og kabler.

Søker flere partnere

I tillegg åpner Polestar for at andre kan henge seg på – alt fra selskaper, investorer og gründere til forskere, universiteter, myndigheter og ideelle organisasjoner.

Interesserte parter må ta kontakt med Polestar innen 23. mars, opplyses det.