<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ellevill interesse for splitter ny elektrisk SUV

Det er enorm interesse for Cadillacs helelktriske modell Lyriq. Om kort tid ruller de første bilene inn hos forhandlerne.

    Publisert 16. mars 2022 kl. 10.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 226 ord
    SNART KLAR: Cadillac Lyriq går straks i produksjon. Cadillac

    Den amerikanske bilprodusenten Cadillac lanserte i fjor sommeren den helt nye elektriske modellen kalt Lyriq, som begynner å rulle inn hos de amerikanske forhandlerne om et par måneder.

    Nykommeren ser allerede ut til å bli en suksess ettersom 233.000 person har meldt interesse for den nye bilmodellen, ifølge Cadillacs visepresident Rory Harvey, melder Reuters.

    «Vi kan ikke si hvor mange ordre det blir av det enda, men typisk vil 10 prosent konvertere til ordre. Vi forventer likevel en høyere ordrerate enn det», sa Harvey under en pressebrief.

    Saken fortsetter under videoen.

    Her åpner Norges første offisielle Ferrari-forhandler dørene
    Finansavisen Motor var på besøk da Norges første offisielle Ferrari-forhandler åpnet dørene på Billingstadsletta i Asker.

    General Motors ga tidligere i år beskjed til produsentene om å gire opp til en produksjon på 25.000 Lyriqs i 2022, en solid oppgang fra det tidligere planlagte produksjonsmålet på 3.200 biler. Harvey uttaler at General Motors har fremskyndet lanseringen av Lyriq med ni måneder på grunn av høyere etterspørsel.

    INNVENDIG: Slik blir Lyriq innvendig. Cadillac

    Lyriq blir den første modellen i en helt ny elektrisk portefølje fra Cadillac som skal rulles ut innen 2030.

    Produksjonen av crossoveren er i første omgang begrenset til et lite antall biler med oppstart 21. mars ved selskapets fabrikk i Spring Hill, Tennessee. I første omgang skal det produseres utgaver med bakhjulstrekk, mens firehjulstrekkerne skal produseres sent i 2022. 

    Cadillac vil formelt åpne for ordre på Lyriq 19. mai.

    «Vi jobber fortsatt med å fastslå hvor mange Lyriqs vi kan produsere i år og til neste år», sier Harvey.