<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

– En utfordring inn i neste år

Mercedes-Benz' svenske toppsjef tror ikke på noen snarlig løsning på et av bilbransjens store problemer.

Publisert 29. juni 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 158 ord
BILSJEF: Svenske Ola Källenius er toppsjef i Mercedes-Benz-gruppen, som tidligere gikk under navnet Daimler. Foto: Bloomberg

Mercedes-Benz-sjef Ola Källenius venter at den globale halvledermangelen vil vare gjennom hele 2022 og inn i 2023, melder Reuters.

«Halvledersituasjonen er svært til stede og vil være en utfordring for bransjen ut inneværende år og inn i neste år», sa Källenius på Reuters Automotive Europe-konferansen i München.

Mercedes-sjefens utsikter står ikke helt i stil med Volkswagen-sjefens.

VW-sjef Herbert Diess snakket tirsdag om forventninger om et sterkt andre halvår for bilgiganten ettersom mangelen på halvledere minker, og at Volkswagen kan begynne å ta innpå Tesla allerede i år.

Sterk ordrereserve

Källenius opplyser imidlertid også om at Mercedes-Benz fortsatt har en sterk ordrereserve, til tross for volatiliteten i markedet.

«Vi har ikke sett noen tegn ennå på at etterspørselen går nedover», sa han på Reuters-konferansen.

Der snakket Källenius også om Mercedes-Benz' planer om å spille en mer aktiv rolle gjennom hele sin forsyningskjede, helt til råvarenivå, i takt med at bilbransjen nå retter fokuset mot elbiler.