<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Renault ser nær dobling for de elektriske bilene

Elbiler og hybrider utgjør en stadig større del av franske Renaults salg i Europa.

Publisert 17. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
MER ELEKTRISK: Hos Renault, her ved bilmerkets driftsdirektør, Fabrice Cambolive. Foto: Bloomberg

Elbiler og hybrider vil utgjøre 40 prosent av bilmerket Renaults salg i Europa i år, melder Reuters og viser til uttalelser fra merkets driftsdirektør, Fabrice Cambolive.

I fjor utgjorde de helt eller delvis elektriske bilene rundt en fjerdedel av merket Renaults europeiske salg. I første halvår i år var andelen oppe i cirka en tredjedel.

Ifølge driftsdirektør Cambolive er Renault-merket godt posisjonert for å lykkes med planen om å skifte til elektriske biler innen 2030.

Renault-gruppen består ellers av merker som Dacia og Alpine. 

Bred nedgang

Samtidig forteller Renault-direktøren om bred nedgang i Europa innen bestillingene av nye biler, som følge av den høye inflasjonen.

Han estimerer nedgangen til rundt 20 prosent på tvers av Europa de seneste månedene.

Likevel tror Cambolive at antallet nybilregistreringer i Europa vil være «mer eller mindre» uendret fra 2021, såfremt de nåværende utfordringene i forsyningskjedene ikke forstyrrer produksjonen ytterligere.

Etter august viste bransjeorganisasjonen ACEAs salgstall en nedgang på 11,8 prosent fra i fjor i EU, Storbritannia og Efta-landene.