Nytt system skal forenkle datojakten på matvarer

Meny i Sandvika. Elena Guderud i kassen / NorgesGruppen / CashGuard / betale / matbutikk Foto: Iván Kverme / Finansavisen
Børs

Norgesgruppen utvikler et digitalt verktøy som skal gjøre det enklere å holde oversikt over varer som nærmer seg utgått dato, og begrense svinn.Norgesgruppen står bak kjeder som Kiwi, Meny, Spar og Joker. Systemet som ifølge Dagens Næringsliv nå utvikles, kalles NG Flyt. Det er en håndholdt dataterminal på størrelse med en smarttelefon, som viser varestrømmen i butikkene.Neste år vil denne ha en ny funksjon som gjør at kjøpmannen får et tidlig varsel om at en vare nærmer seg utgått dato, slik prisene kan senkes for å få varen solgt. Verktøyet gir også beskjed dersom en vare faktisk har gått ut på dato, og at den må fjernes.- Butikkene skal ha akkurat det som etterspørres. Ikke for mye og ikke for lite, sier konsernsjef Runar Hollevik i Norgesgruppen til avisen.Det samlede svinnet i norsk dagligvarehandel i 2016 anslås til 60.000 tonn.Signe Bunkholt Sæter, kommunikasjonssjef for bærekraft i Norgesgruppen, mener det har skjedd en holdningsendring i kundenes syn på datovarer og at flere kunder kjøper slike nedprisede varer.

norgesgruppen
matvarer
meny
kiwi
spar
Nyheter
Personlig økonomi