Analytikere i DNB Markets tar grep

En kjøpsanbefaling og en holdanbefaling fra DNB Markets.

Den 25. oktober presenterer Gjensidige tall for 3. kvartal, og på tross av fraværet av større hendelser venter analytikerne i DNB Markets i likhet med tidligere kvartaler også at denne rapporten vil være påvirket av været gjennom perioden.«Både tørke, uvær, skogbranner i Sverige og mot slutten av kvartalet også mye regnvær, vil imidlertid relativt udramatisk kunne bli reflektert i tallene. Samlet sett venter vi en «combined ratio» på 88 prosent, og en avkastning på investeringsporteføljen på 527 millioner kroner», heter det i fersk oppdatering.«Ser vi på den nordiske forsikringssektoren som helhet, ser etter vårt syn verdsettelsene utfordrende ut på P/E 15-19 basert på estimatene for 2019», fortsetter analytikeren.Verdsatt med rabattAnalytikerne viser til at Gjensidige i går stengte på 132,50 kroner per aksje, og at aksjen i markedet er verdsatt med en rabatt i forhold til sammenlignbare aktører innen sektoren.«En solid balanse og utsiktene for utbyttekapasiteten fremover gjør at vi har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 150 kroner per aksje.Fra «kjøp» til «hold»Etter en positiv mottagelse av kvartalstallene torsdag, stengte Skistar opp 9 prosent 244 svenske kroner per aksje.«På tross av lavsesongen, kom tallene inn bedre enn ventet og de kommuniserte utsiktene for vintersesongen fikk i tillegg en positiv mottagelse», skriver DNB Markets-analytikerne i oppdateringen.De har i etterkant av rapporten justert kursmålet fra 253 svenske kroner til 259 svenske kroner per aksje, og tar i lys av begrenset videre potensial anbefalingen ned fra «kjøp» til «hold».