- Tidevannet har snudd

Nå er det selgerne som sitter med de beste kortene i annenhåndsmarkedet for tankskip, ifølge skipsmeglerhus.

- Inntjening og skipsverdier beveger seg nordover med eldre fartøy først i køen til å dra nytte av dette, skrev Nordic Shipping i en rapport publisert rett før helgen.Skipsmeglerhuset viser til salget av en elleve år gammel Aframax-tanker som ble gjort til 20 millioner dollar, eller om lag én million mer enn ventet.- Vi har beveget oss inn i mer av et selgers marked med kjøpere som i økende grad jaker kandidater som har evne og vilje til rask levering, skriver meglerhuset.Av potensielle salg som er i prosessen er to søster-produkttankere av typen LR2 fra 2012 og 2013 som skal være i ferd med å bli inspisert av syv til åtte potensielle kjøpere.Det norske meglerhuset påpeker at de ikke ville blitt overrasket om de blir solgt nivåer som er høyere enn de første forventningene.Ifølge Nordic Shipping ligger annenhåndsverdiene for fem år gamle skip av denne typen på 34 millioner dollar.