Telenor vil ha mer gjeld - positivt mener Arctic-analytiker

Rapporten fra Telenor onsdag var ifølge Henriette Trondsen i Arctic Securities noe under forventning.

Telenor halverer bunnlinjen i 4. kvartal 2018. Selskapet melder om et resultat etter skatt på 1.544 millioner kroner i kvartalet, mot 2.906 millioner kroner i tilsvarende periode året før. Det var ifølge TDN Direkt ventet et resultat etter skatt på 1.523 millioner kroner. Les mer her: Telenor: 4. kvartalApplauderer ledelsen- Det er positivt at ledelsen nå anerkjenner at gjeldsgraden deres er for lav. Rapporten var ganske som jeg ventet, kommenterer analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities til Hegnar.no, som lenge har ment at Telenor har for sterk balanse og for lav gjeldsgrad.Telenor annonserte et gjeldsgrads-mål på mellomlang sikt som ligger over dagens gjeldsgrad.- Implisitt sier Telenor her at de skal gire opp mer ved å øke utbytte og kjøpe tilbake mer aksjer utover dagens nivå eller se på oppkjøp i eksisterende regioner. At ledelsen ikke gir noen konkret plan på hvordan de skal få opp gjeldsgraden, kan være noe skuffende for de som hadde håpet på ekstraordinært utbytte eller enda høyere tilbakekjøp av aksjer, sier Trondsen.På forhånd ventet analytikeren et mål på gjeldsgrad på mellom 1,5-2x, som fortsatt er under europeiske telekomoperatører på 2-3x som Telenor annonserte i dag, onsdag.Kilde til å frigjøre cash2019-guidingen, utbytte og tilbakekjøp av aksjer var ifølge analytikeren omtrent som ventet.- Men å fjerne Thailand fra 2019 guiding er fordelaktig for Telenor, da utfordringene i Thailand har økt gjennom kvartalet. Hadde man inkludert Thailand i 2019 guidingen ville veksten i driftsresultatet blitt betydelig svakere enn dagens guiding. I tillegg er nok dagens analytiker-estimater for Thailand er for høye. Telenor nevnte også at selskapet skal se nærmere på strategiske grep rundt tårn.- Telenor sine tårn er en potensiell kilde til å frigjøre cash. Mulige markeder som Telenor kunne gjort noe her er Norge, Bangladesh og Pakistan. I resterende markeder blir det mer komplekst å gjøre endringer, da Telenor samarbeider med andre rundt infrastrukturen, mener Trondsen. Under forventningRapporten var ifølge analytikeren i Arctic Securities alt i alt noe under forventning, der Thailand og Myanmar skuffet mest, mens Bangladesh og Danmark var over forventningene. Meglerhuset opererer med en hold-anbefaling på Telenor, med et kursmål på 176 kroner per aksje.Aksjen faller i skrivende stund 1,27 prosent på Oslo Børs til 163,85 kroner.Les også: DNB Markets om Telenor


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også