Hadde aksjer for 2,5 milliarder – solgte for 300.000

John Fredriksen var blant dem som plukket opp aksjer for ett øre stykket.

The Future Group
Børs

(Finansavisen): Jens Petter Høili og Bård Kasin hadde aksjer for 2,5 milliarder da The Future Group snuste på børsnotering. I mandagens utgave av Finansavisen kan vi lese at de nå har solgt alt – og endt opp med skarve 300.000.John Fredriksen og Morten Angelil har kjøpt ut gründerne til en kurs på bare ett øre pr. aksje. Senvinteren 2017 ble det operert med kursnivåer på 30 til 50 kroner pr. aksje etter at John Fredriksen var blitt sluset inn i selskapet i en emisjon til syv kroner.Hvis børsnoteringen hadde lyktes, ville gründerne sittet med aksjer for 2,5 milliarder kroner. Men TV-konseptet «Lost in time» ble en gigantfiasko der ingenting fungerte, og TV Norge måtte ta programmet av plakaten. I fjor røk gründerne ut av selskapet for å starte tilstøtende prosjekter, mens The Future Group satser videre på den banebrytende TV-teknologien.- Vi har ikke solgt aksjer tidligere, men bare reinvestert. Nå har vi gjort en deal der vi har felles interesser med TFG, sier gründer Jens Petter Høili til Finansavisen.Av selskapsdokumenter fremgår det at The Future Group har hatt et presserende behov for umiddelbar kapitaltilførsel. Styreleder Morten Angelil legger ikke skjul på det.– Det skytes inn penger hele tiden. Når man er 40 mennesker, så brennes det penger, men vi har restrukturert fra 106 mann og snudd butikken. Tidligere var vi et innholdsselskap. Nå selger vi kun programvarelisenser, og brenner mye mindre penger enn tidligere. Dette var ikke siste emisjon. Det har vi sagt hele tiden. Men jeg begynner å bli optimist. Jeg kaster ikke kortene nå. Det ville vært tullete, sier Angelil til Finansavisen.

næringsliv
the future group
john fredriksen
Nyheter
Børs