Øyvin har tjent 224 millioner hittil i år

Børs

(Finansavisen): Siden nyttår har det vært full fest i Medistim og aksjen har klatret 79 prosent. En av dem som har sett formuen ese ut er storaksjonær Øyvin A. Brøymer (70). I løpet av årets første måneder har hans Medistim-aksjer steget med 224 millioner kroner.- Jeg har vært styreleder i selskapet i 20 år og eierposten har ligget der ganske uendret siden den tid. Eierposten har utviklet seg i tråd med at selskapet leverer gode resultater. Jeg kommenterer ikke verdistigningen, den får leve sitt eget liv, sier Brøymer til Finansavisen.508 millioner kronerGjennom Intertrade Shipping eier han ifølge avisen 4.003.500 Medistim-aksjer, som etter dagens kurs er verdsatt til 508 millioner kroner. For 19 år siden sluttet Brøymer i rederiet Leif Høegh og har siden den gang jobbet fulltid med egne investeringer.En oversikt fra Oslo Market Solutions viser at investeringsselskapet også eier store aksjeposter i blant andre Arendals Fossekompani - der Brøymer også er styreleder, Bonheur og Kongsberg Gruppen.Samlet er aksjeporteføljen ifølge avisen verdt 740 millioner kroner, men det reelle tallet er nok vesentlig høyere, siden oversikten bare inkluderer selskaper hvor investoren er blant de 50 største aksjonærene.Ved utgangen av 2017 var Intertrade Shippings egenkapital bokført til 725 millioner kroner. Derfor er det nærliggende å tro at Brøymer kan titulere seg som milliardær etter kursfesten i Medistim.Høye marginerTorsdag holdt Medistim kvartalspresentasjon på Felix konferansesenter i Oslo. Selskapet omsatte ifølge avisen for 89 millioner kroner i første kvartal, mot 74 millioner kroner i samme periode året før.Driftsresultatet endte på 20 millioner kroner - en oppgang på 46 prosent sammenlignet med i fjor. - Første kvartal var en gledelig fortsettelse av det knallsterke fjerde kvartalet. Etter et så godt kvartal er det alltid spennende å se om prosjekter og «pipeline» vil få en reaksjon, noe som heldigvis ikke skjedde, sier adm. direktør Kari Eian Krogstad i Medistim til avisen. Selskapet utvikler og selger medisinsk utstyr til bruk i hjerte-, kar- og transplantasjonskirugi. Utstyret brukes blant annet til kirurgiske inngrep hos pasienter som har hatt, eller er i faresonen for å få hjerteinfarkt. Årlig utføres det mer enn 700.000 hjertebypassoperasjoner og cirka 600.000 vaskulære operasjoner. Medistims utstyr brukes til om lag en tredjedel av alle bypassoperasjonene som utføres.

oslo børs
medistim
Nyheter
Børs