Knallår for Brynestad etter snuoperasjon

Forbedret årsresultatet med 89 millioner kroner. 

Børs

(Finansavisen.no): I vinter bestilte Atle Brynestad et nytt luksuscruiseskip til SeaDream Yacht Club. Prisen på «SeaDream Innovation» ligger trolig rundt halvannen ­milliarder kroner.Nå er det besluttet at fartøyet, et kombinert ekspedisjonscruiseskip med høyeste isklasse og en luksusyacht med alle tilbud til de reisende, skal registreres i Longyearbyen.- SeaDream har sin forankring i Norge. Valget av Longyearbyen som hjemmehavn har sammenheng med at deler av seilingene vil finne sted i polare strøk, sier Brynestad til Finansavisen. Beste noensinneEbitda-resultatet, det vil si bidraget før avskrivninger og finansposter, i fjor på pluss 100,5 millioner kroner er det beste noensinne i 3 Norske. Et positivt årsresultat på 28,6 millioner kroner medvirker til å løfte den bokførte egenkapitalen til 250,7 millioner kroner. Den verdijusterte egenkapitalen er vesentlig større, men Brynestad vil ikke oppgi noe beløp her.I fjor høst verdsatte Kapital Brynestad til 900 millioner kroner. Et realistisk formues­anslag i dag er antagelig mellom 1,1 og 1,2 milliarder kroner.- Det ligger store merverdier i SeaDream med de to eksisterende skipene, og vi har også merverdier ut over de bokførte i eiendom, er det eneste Brynestad vil si.Den sterke resultatfremgangen er oppnådd med en uendret omsetning på rundt milliarden, i likhet med de foregående årene.- Det er mye positivt som skjer i gruppen nå. Mye av dette har vært forberedt gjennom de senere årene, og i fjor så vi for alvor resultatene, sier Brynestad, ifølge Finansavisen.SnuoperasjonEbitda for Christiania Glasmagasin ble forbedret med 28,6 millioner kroner, fra minus 27 millioner kroner i 2017 til pluss 1,6 millioner kroner i fjor.Hadeland Glassverk snudde ebitda-resultatet i fjor fra minus 2,3 millioner kroner i 2017 til pluss 3,4 millioner kroner.For Porsgrunds Porselænsfabrik steg ebitda-bidraget fra minus 2,2 millioner kroner i 2017 til pluss 0,8 millioner kroner i fjor. 

atle brynestad
3 norske
næringsliv
hadeland glassverk
porsgrunds porselænsfabrik
christiania glasmagasin
Nyheter
Børs