Norges beste aksjefond

Holberg Norge har gitt best avkastning i år. Forvalter Robert Lie Olsen gir vinner­oppskriften.

(Finansavisen): Med en avkastning på 20,5 prosent i år er Holberg Norge i ledelsen blant de norske aksjefondene, som hovedsakelig investerer i aksjer på Oslo Børs.I samme periode er hovedindeksen på Oslo Børs opp 10,4 prosent.Fondet forvaltes av Robert Lie Olsen og Jørgen Müller, som også forvalter Holberg Norden sammen.Holberg Norge har kun 23 aksjer i porteføljen, som ikke inneholder én eneste aksje i giganter som Equinor, DNB, Telenor eller Mowi, skriver Finansavisen.«Enkel» oppskrift- Vi ønsker å ha så få investeringer som mulig. I praksis bør man ha minimum 22 aksjer i porteføljen, og det er omkring der vi ønsker å ligge. Vi investerer ikke i oppstartsselskaper eller forskningsselskaper. Rett og slett fordi de fleste sånne investeringer går i minus, sier forvalteren til avisen.- Fellesnevneren for selskaper vi investerer i er at de har finansiell handlefrihet, sterk balanse og bevist at de har livets rett.Store betsFondets tre største posisjoner er i dag Orkla, Subsea 7 og Europris.- Vi har eid Orkla siden kursen var på 60-tallet. Vi kjøpte den rett og slett fordi den var billig. Selv om de har en varierende inntjening og hatt utfordringer med organisk vekst er aksjen billig, og de har absolutt livets rett, sier Holberg-forvalteren til avisen.Subsea 7 er blant forvalterens favoritter, aksjen utgjør også en stor del av Holberg Norden.- Subsea 7 er super solide, med netto kontanter på balansen, samt at de har en sterk markedsposisjon. Dersom aktivitetsnivået tar seg opp igjen, som vi tror, så er Subsea 7 billig.


Les også