To aksjetips fra DNB Markets

Analytikerne oppdaterer.

DNB Markets venter at effektene av et nytt gjeldsregister og nye regler for utlånsvirksomhet vil være i fokus ved dagens presentasjonen av 2. kvartal fra Norwegian Finans Holding. Tallene er allerede lagt frem og disse viser at netto renteinntekter i kvartalet endte på 1,2 milliarder kroner, mot meglerhusets estimat og konsensus på 1,2 milliarder kroner.Resultatet før skatt kom inn på 633 millioner kroner, mot estimat og konsensus på rundt 601 millioner kroner. Egenkapitalavkastningen på 24,9 prosent lå over DNB Markets' estimat på 23,3 prosent, mens kapitaldekningsnøkkeltallet CET 1 ved utgangen av kvartalet var på 19,5 prosent, mot meglerhusets estimat på 19,3 prosent. Kursen stengte onsdag på 59,85 kroner per aksje og analytikerne har før eventuelle justeringer en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 95 kroner.AP Møller Maersk Torsdag presenterer AP Møller Maersk tall for 2. kvartal.«På forventninger om en langvarig handelskonflikt mellom USA og Kina, tok vi nylig ned estimatene. Selskapet kan til en viss grad betraktes som et termometer for verdenshandelen og i tillegg til på tallene for det tilbakelagte kvartalet vil markedets interesse blant annet rette seg mot hva ledelsen sier om utsiktene både for løpende og kommende kvartaler», skriver analytikerne i DNB Markets i en oppdatering.For 2020- 2021 venter meglerhuset en vekst i etterspørselen etter containerfrakt på tre prosent, på nivå med flåteveksten. «Dersom vi ser indikasjoner på en ytterligere nedbremsing, vil dette være negativt for ratene, for selskapet, og samtidig et symptom på svekkelse av den globale veksten», heter det. I forkant av rapporten har DNB Markets en hold-anbefaling på aksjen, med et kursmål på 7.500 danske kroner per aksje. Kursen stengte tirsdag på 7.020 danske kroner.