Satte prisrekord i Vestfold

Malermester Martin Thorendahl har i to år forsøkt å selge sin luksuseiendom i Sandefjord. Da han endelig fikk solgt ble gevinsten 40 prosent.

SATTE REKORD: Malermester Martin Thorendahl solgte eiendommen i Sandefjord for 15 millioner kroner mer enn han kjøpte den for. Nå har han Vestfold-rekorden. Foto: Are Haram
Bolig

– Jeg kan bekrefte at vi har solgt eiendommen for 53 millioner til en kar vi har i vårt kundekartotek, sier eiendomsmegler Tore Solberg i EiendomsMegler 1 i Sandefjord.

– Det er den dyreste eiendommen jeg har solgt. Dette er veldig moro. Det er den dyreste privatboligen i Vestfold. Den nest dyreste solgte jeg for ti år siden til Kristin og Trond Sundal 48 millioner.

Denne gangen har Solberg fått svært god hjelp av kollega Daniel Shahabi. Hvem som er kjøper vil de likevel ikke ut med.

– Det er en veldig hyggelig kar fra Oslo. Jeg har ikke sett ham omtalt i Finansavisen. Han holder en lav profil, sier Solberg.

REKORD I VESTFOLD: Tangenodden 5 i Sandefjord ble solgt for 38 millioner i 2012 før den ble forsøkt solgt for 56 millioner i 2018. Nå er den solgt for 53 millioner. Foto: Inviso

Solgt på én uke

Selgerens navn er imidlertid kjent. Det er malermester Martin Thorendahl. Han betalte 38 millioner kroner for eiendommen i 2012. For to år siden rykket han ut i håp om å selge eiendommen som da hadde fått en prislapp på 56 millioner kroner. Også dengang var Tore Solberg involvert, men arbeidet førte ikke frem.

Det er den dyreste eiendommen jeg har solgt. Dette er veldig moro. Det er den dyreste privatboligen i Vestfold
Tore Solberg, EiendomsMegler 1

– Jeg hadde oppdraget bare i noen måneder. Denne gangen ringte eier to uker før eiendommen ble solgt. Vi hadde en person i vårt kartotek som var interessert i eiendommen, og etter en god uke var salget landet, sier Solberg.

PRISREKORD: Eiendomsmegler Tore Solberg i EiendomsMegler 1 har satt prisrekord for privatbolig i Vestfold. Han hadde selv den gamle rekorden fra ti år tilbake. Foto: Håkon Løtveit

Molo, brygge og basseng

Thorendahl er kjent som en kostnadsbevisst mann, så Solberg har neppe fått skyhøyt honorar. Anslår vi likevel 1 prosent i honorar snakker vi kanskje om en drøy halv million kroner til Solberg og Shahabi.

Eiendommen i Tangenodden 5 er registrert som bolig, men Solberg ønsker ikke si noe om forventet bruk.

– Den kan brukes både til bolig og fritid. Det er ingen problemer ettersom det ikke er boplikt i Sandefjord, sier Solberg.

Eiendommen har molo, dypvannsbrygge og et boligareal på 606 kvadratmeter inkludert innendørs svømmebasseng.

Martin Thorendahl etablerte firmaet Malermester Thorendahl i 1971. Han sluttet i 2009.

martin thorendahl
tore solberg
sandefjord
eiendomsmegler 1 sandefjord
breaking
Nyheter
Fritidsbolig
Bolig