<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

«Kan vise seg å bli en katalysator for aksjekursen»

Analytikerne i Credit Suisse peker mot Hydros kapitalmarkedsdag i slutten av september.

Publisert 5. sep. 2019
Oppdatert 5. sep. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 230 ord
EN KATALYSATOR: Analytikerne i Credit Suisse tror Norsk Hydros kapitalmarkedsdag 24. september kan vise seg å bli en katalysator for aksjekursen. Her ved Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim Foto: NTB Scanpix

Credit Suisse tror Norsk Hydros kapitalmarkedsdag 24. september kan vise seg å bli en katalysator for aksjekursen i motsetning til tidligere år, skriver TDN Direkt. 

Meglerhuset viser i en rapport torsdag spesielt til at ledelsen i Hydro ved gjentatte anledninger har snakket om gjennomgangen av segmentet valsede produkter i den nye strategien som skal legges frem på kapitalmarkedsdagen. 

Gjennomgangen kan lede til en beslutning om salg av segmentet, skriver nyhetsbyrået. 

Ifølge Credit Suisse er ikke dette første gang Hydro har satt i gang en forbedringsplan for valsede produkter, men den tynger fortsatt kontantstrømmen til selskapet, investeringer har ikke gitt avkastning og effektivitetsinitiativer er ikke nok til å hanskes med konkurrenter. Dette leder til spørsmålet om ikke virksomheten har det bedre i andre hender, skriver . 

«Vi tror at et salg av valsede produkter på multipler høyere enn hva selskapet handles til uten tvil vil være positivt for aksjen og kan resultere i en økning i vår verdsettelse med rundt 3 kroner pr aksje», skriver meglerhuset. 

Videre opplyser Credit Suisse ifølge nyhetsbyrået at de i etterkant av 2. kvartal og inkorporering av mer detaljerte utsikter for Alunortes plan for økning av produksjon, har nedjustert sitt ebitda-estimat for 2019 med 6,8 prosent, men løfter 2020/2021-estimater med 2-3 prosent. 

Credit Suisse fastholder en «outperform»-anbefaling på aksjen, med et kursmål på 45 kroner på Hydro.