<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Goldman Sachs: – Disse aksjene bør du kjøpe

Investeringsbanken Goldman Sachs vektlegger avkastning på kontantstrømmer og P/E-ratio når de anbefaler aksjer.

Publisert 20. juni 2021 kl. 16.25
Oppdatert 20. juni 2021 klokken 16.50
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 393 ord
AKSJEANBEFALINGER: Investeringsbanken Goldman Sachs kommer med kjøpsanbefalinger på aksjer med god historisk avkastning på kontantstrømmer og produktivitetsvekst. Foto: Nina Westervelt/Bloomberg

Debatten om verdi vs. vekst har vært et spørsmål investorer har viet mye tid det siste året. Likevel, om man skal tro investeringsbanken Goldman Sachs, så er nok den beste stien til positiv avkastning å finne kvalitetsselskap som selges relativt billig, melder CNBC.

Meglerhuset mener at verdsetting av selskaper nå er på linje med de historiske gjennomsnittene. Dette er et signal til investorer om at de bør være enda mer selektive når ser etter og skal plukke kvalitetsaksjer.

Goldman ser etter to typer kvalitetsaksjer som er relativt billige. Den første typen er selskaper som viser en sterk produktivitet og har effektive investeringer. Den andre typen er selskaper som har en jevn og fri kontantstrøm.

Deep Mehta, visepresident i Goldman, sa i et kundemøte: «Vi ser etter aksjer med kvalitetskarakteristikker som handles billig eller har attraktive multipler.»

– Det finnes mange måter å definere kvalitet på. Vi tror at gode kvalitetsindikatorer er en god historisk avkastning og produktivitet hos bedriftens aktiva, i tillegg til evnen å generere penger. 

Produktivitet og effektive investeringer

På selskapets liste over denne typen selskaper finner man kjøps-aksjer med sterk og økende bruttofortjeneste, og god avkastning på investeringene.

Aksjer med høy og økende produktivitet i aktiva, god finansiell avkastning og attraktiv verdsetting

 
TickerAksjeP/E-estimat for 20222022-estimat vs 5-års median
AMDAdvance Micro Devices23,6x- 45 prosent
DEDeere & Co.15,1x- 20 prosent
LOWLowe's14,3x- 20 prosent
SAMBoston Beer28,2x- 16 prosent
PGProcter & Gamble21,1x- 6 prosent

Goldman-analytiker Kate McShane forventer at Lowe's marginer vil øke når selskapet håndterer kostnader og øker produktiviteten.

– Trafikken har hatt en stabil vekst gjennom pandemien, og videreføring av initiativer som Pro-kunder bør øke sannsynligheten for økte markedsandeler, sa McShane.

Jevn og fri kontantstrøm

På Goldmans liste over aksjer som jevnt genererer penger finner man selskaper som har sterke historiske frie kontantstrømmer, i tillegg til økende avkastning på de frie kontantstrømmene.

Aksjer med forventet økning i avkastning på frie kontantstrømmer

 
TickerAksje2021-estimat for avkastning på fri kontantstrøm2022-estimat for avkastning på fri kontantstrøm
KBRKBR Inc.5,5 prosent6,5 prosent
CTSHCoqnizant Technology Solutions6,9 prosent7,4 prosent
PMPhillip Morris International7,0 prosent7,6 prosent
CSCOCisco Systems6,6 prosent7,3 prosent
DRIDarden Restaurants7,2 prosent8,2 prosent

Alle aksjene har en forventet avkastning på de frie kontantstrømmene på mer enn 5 prosent. Avkastningen forventes å øke til neste år.

Jerry Revich, analytiker hos Goldman, ser positivt på fremtiden til KBR: «De har en sterk og økende vekstbane femover, som følge av globale investeringer i hydrogeninfrastruktur,  tillegg til gunstig kapitalplasseringer».

– Ledelsens mål om 4-6 dollar i EPS (Earnings Per Share) virker oppnåelig, spesielt med en sterk organisk vekst i statlige løsninger, sa Revich.