<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Oslo Børs snudde opp i innspurten – kryptoaksje ble børsvinner

Hovedindeksen på Oslo Børs snudde til en oppgang på 0,5 prosent tirsdag, etter å ha ligget i rødt store deler av dagen. Harmonychain ble dagens børsvinner.

Publisert 5. okt. 2021 kl. 16.28
Oppdatert 5. okt. 2021 klokken 17.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 483 ord
OPP: Oslo Børs snudde til oppgang like før stengetid. Foto: Iván Kverme

HMONY             ELOP              

Oslo Børs endte dagen opp 0,51 prosent til 1.174,1 poeng tirsdag. Børsen lå i rødt i store deler av dagen, men hentet seg inn den siste timen til en oppgang.

Det er den nest høyeste kursen børsen har sluttet på noen gang, der all-time high for sluttkursen er på 1.175,03 poeng.

Dagens bevegelser

Kryptoaksjen Harmonychain steg 27,9 prosent på børsen etter at selskapet i morgentimene meldte at det har satt i drift sin egenutviklede Scryptpool. Prosjektet er fortsatt i lukket alpha-stadium av produksjonen, men teknisk arkitektur er ferdigstilt og plattformen vil bli videreutviklet de kommende seks månedene.

Baltic Dry-indeksen steg 2,7 prosent, som førte til en oppgang for shippingsektoren. Golden Ocean endte opp 4,8 prosent, 2020 Bulkers 3,0 prosent, Belships 4,3 prosent mens Jinhui Shipping steg 4,1 prosent.

Western Bulk steg 0,9 prosent etter at selskapet meldte om en oppjustering i inntjeningsestimatene.

Børslokomotivet Equinor lå an til en nedgang på mer enn to prosent, etter at det meldte om en beslutning om å utsette søknader for havvind i Storbritannia til 2022. Mot stengetid snudde imidlertid aksjen opp, og endte med en oppgang på 0,4 prosent.

Teknologiselskapet Elop endte dagen med en nedgang på 4,7 prosent etter at selskapet meldte om en utvidet avtale for produksjonen av InsightCrawler og etablering av en logistikk- og supporthub i Kempten i Tyskland.

Elektroimportøren falt 2,6 prosent til 76,00 kroner etter at meglerhuset DNB Markets kuttet kursmålet på aksjer fra 100 til 95 kroner på grunn av lavere estimater for inntjeningen. 

Zaptec kom med en oppdatering mandag som viste økt omsetning med 150 prosent i 3. kvartal og at ordreboken eser ut. Aksjen endte ned 3,7 prosent.

Bewi -aksjen fortsatte oppgangen fra mandagen etter at det ble kjent at Akselsen-familien har godtatt Jackon-budet fra sent søndag kveld. Med oppkjøpet vil Bewi knuse omsetningsmålet. Aksjen endte med en oppgang på 1,9 prosent tirsdag.

Børstungvekteren Yara endte dagen ned 1,6 prosent etter en melding om at Yara og to andre selskaper har signert en intensjonsavtale for distribusjon og bunkring av grønn ammoniakk. 

Solselskapet Norsk Solar har sikret seg det første anlegget i en portefølje med 12 prosjekter. Energiaksjen endte opp 7,1 prosent.

Styreleder Walter Qvam og styremedlem Terje Mikaelsen gir seg i HydrogenPro. Aksjen falt 4,0 prosent.

Oljeprisen

Prisen på brent-oljen lå ved stengetid på børsen opp 1,9 prosent til 82,78 dollar fatet.

WTI-oljen lå opp 1,8 prosent, og ble omsatt for 78,98 dollar.

Prisene styrket seg mandag ettermiddag etter bekreftelsen fra OPEC+ om at landene er på enige om å holde oljeproduksjonspolitikken uendret.

Det vil si partene holder seg til juli-avtalen som stipulerer 400.000 fat pr. dag hver måned frem til minst april 2022 for å fase ut daværende produksjonskutt på 5,8 millioner fat pr. dag.

OPEC+ motsto dermed anmodninger fra USA og India om å øke produksjonen mer enn i juli-avtalen, og en kilde opplyste til Reuters i forkant av mandagens avstemning til bekymring for at en fjerde coronabølge kan stikke kjepper i hjulene for gjeninnhentingen i etterspørselen.