<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden sendte Wall Street til himmels

Bidens oppdatering på Ukraina-konflikten fikk en positiv respons på Wall Street. – Vi kommer til å forsvare hver tomme av NATOs territorie.

Publisert 15. feb. 2022 kl. 22.00
Oppdatert 15. feb. 2022 klokken 23.07
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 214 ord
TALTE: Joe Biden oppdaterte tirsdag verden om konflikten i Ukraina. Youtube

Etter fire dager med nedgang på Wall Street, responderte børsen på gode meldinger fra Ukraina og russisk tilbaketrekning med grønne tall. Den geopolitiske uroen har de siste dagene skapt mye usikkerhet i aksjemarkedet. Slik gikk det med de ledende Wall Street-indeksene på tirsdag:

  • Teknologitunge Nasdaq steg 2,53 prosent til 14.139 poeng.
  • Dow Jones stod i 34.988, etter en oppgang på 1,22 prosent – en stigning på over 400 poeng.

  • Den brede «markedspulsen» S&P 500 steg 1,58 prosent til 4.471 poeng.

Renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen steg med 5,4 basispunkter til 2,05 prosent. VIX-indeksenen gikk ned med 8,9 prosent, til 25,8.

Biden talte

I en tale til folket – og Russland– tirsdag kveld adresserte USAs president Joe Biden situasjonen i Ukraina. 

- Vi er klare til å fortsette med diplomati og komme frem til fredelige løsninger, sier President Joe Biden i en tale, tirsdag kveld.

– Vi er ikke deres fiender, men et russisk angrep på Ukraina vil bli møtt med sterke internasjonale reaksjoner. Jeg vil ikke sende amerikanske tropper til Ukraina, men vi har sendt militært utstyr, sier Biden, og fortsatte:

– Vi kommer til å forsvare hver tomme av NATOs territorium. Hvis Russland går etter amerikanere i Ukraina, kommer vi til å respondere med stor styrke, sier den amerikanske presidenten.

I løpet av talen falt alle de tre ledende indeksene, men skjøt opp i etterkant.