Rockekongens selskap har hentet 1 milliard

Amerikanske ForgeRock, som er gründet av nordmannen Lasse Andresen, har gjort en stor-emisjon.

USA-SUKSESS: Lasse Andresen har bygget opp IT-suksessen Forgerock, med base i San Francisco. Foto: Andreas Klemsdal
Digital

Silicon Valley har slett ikke stoppet opp. ForgeRock har hentet 93,5 millioner dollar, ifølge nettstedet TechCrunch. Med dagens dollarkurs betyr det over 1 milliard norske kroner.

ForgeRock har laget en plattform for identifisering på nett. Logger du inn med MinID i Norge er det selskapets teknologi som ligger bak. Den norsk-amerikanske IT-raketten har i dag 1.100 bedriftskunder, som administrerer to milliarder identiteter.

Gründet av nordmann

ForgeRock ble startet av nordmannen Lasse Andresen i 2010.

I 2017 tok han imot Finansavisen i selskapets hovedkontor i San Francisco. Han kunne fortelle om mange harde år. I to år drev Andresen selskapet alene, uten noen form for finansiering. Ingen forretningsengler og ingen offentlig støtte. «Vi levde på småpenger og tomflasker. Vi stjal barnas sparepenger,» fortalte Andresen.

Stavangermannen elsker rockemusikk og har brukt musikken som et gjennomgangstema i kontorlokalene. Navn på møterom og dekorasjonen på veggene handler utelukkende om rockehistorien. Andresen har også hatt eget band og innrømmet til Finansavisen at den opprinnelige karriereplanen var å leve av musikk. I stedet ble det IT-karriere i Sun Microsystems og senere ForgeRock.

Andresen har i dag overlatt ledelsen av selskapet til andre. Det er ikke kjent hvor mye han i dag eier av ForgeRock. Selskapet prises trolig til rundt 7 milliarder kroner, ifølge tallene fra TechCrunch.

Emisjonsrunden blir ledet av et stjernelag av venturefond: Riverwood Capital og Accenture Ventures har hovedansvaret. Andre investorer er Accel, Meritech Capital, Foundation Capital og KKR Growth.

Ifølge sjefen i selskapet, Fran Rosch, er det sannsynlig at dette er siste emisjon før det senere venter en børsnotering – en IPO.

IT-sikkerhet
san francisco
silicon valley