<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Røkkes tek-satsing Cognite inngår global partneravtale med Accenture

John Markus Lervik og Akers teknologisatsing Cognite allierer seg med nok en global gigant.

Publisert 21. sep. 2021
Oppdatert 21. sep. 2021
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 476 ord

Etter etableringen i 2016 har Cognite vokst og vokst. 

Selskapet som satser på løsninger for digitalisering av industri har i tillegg til Aker fått inn internasjonale eiere som amerikanske TCV og verdsettes til over en milliard dollar.

I fjor høst ble Cognite en del av Microsofts globale partnerprogram «Global ISV» og nå har selskapet inngått avtale med nok en global kjempe i teknologisfæren: 

– Vi annonserer nå et et globalt partnerskap med Accenture, der de tar teknologien ut og bygger løsninger på toppen av vår teknologi, sier Cognite-sjef John Markus Lervik i et intervju med Finansavisen TV tirsdag.

Han er denne uken vert for selskapets årlige Ignite Talks-konferanse i Oslo.

I tillegg til konsernsjefen i Accenture, har selskapet også samlet toppsjefen i danske Ørsted, den kommersielle direktøren i Microsoft og en rekke andre toppledere innen industri og teknologi.

– Så gjennom Accenture får dere et enormt salgsapparat globalt?

– Man vil jo da gå ut mot industrielle selskaper i verden for å selge komplette løsninger, som kombinerer løsninger fra Cognite med løsninger fra Accenture, sier Lervik og legger til:

– Å ha med et selskap som Accenture er veldig viktig.

Vil på Nasdaq

Ifølge Akers siste kvartalsrapport omsatte Cognite for 294 millioner kroner i første halvår, opp fra 230 millioner i samme periode i fjor.

Selskapet har allerede sikret seg en rekke store industrikunder i Europa og Asia. Nå jobber selskapet hardt for å vokse videre i USA.

– Vi mister ingen kunder, de er veldig lojale, og vi doblet antallet kunder i fjor og ligger an til det samme i år, sier Lervik som forventer sterk vekst i år uten å ville røpe tallet konkret.

Da amerikanske TCV gikk inn med kapital i Cognite før sommeren varslet Akers konsernsjef Øyvind Eriksen at man ønsker å ta Cognite på Nasdaq-børsen i USA.

– Er det noe nytt rundt når det kan skje? 

– Planen står fast, men det er ingen konkrete nyheter rundt tidspunkt, sier Lervik.

Vil fornye kraft- og råvarehandel

Cognite begynte sin ferd med å lage systemer som kan overvåke og forbedre prosessene ombord på oljerigger - og plattformer. Aker BP var blant selskapets viktige kunder i starten.

I etterkant har selskapet utvidet satsingen.

– Vi har ekspandert inn i kraftbransjen, fabrikker og «manufacturing», samt offentlig infrastruktur, sier Lervik.

– Merker dere økt pågang nå som energiprisene er så høye, særlig i Europa? 

– Det er enda mer press på energieffektivisering, som også er bra for miljøet, sier Lervik og fortsetter: 

– Det andre vi ser, som også er viktig og som nesten har eksplodert, er å bruke data for å optimalisere trading. Enten det er kraft, gass eller CO2. Man kan ikke lenger sitte og basere seg på regneark og magefølelse.

Cognite-sjefen sier at industriell digitalisering ikke bare er nødvendig for å bli mer effektiv, men også for å bli mer miljøvennlig. Han mener at noe av bakteppet for konferansen er at han mener det trengs en stor global dugnad til for å realisere denne omstillingen.