«Dette vil være det første Ap tar tak i, vi skal regulere langt flere tomter. Etterslepet er 20.000 boliger. I fjor ble det bygget 3.000, det antallet skal vi doble,» sa Raymond Johansen (Ap) fra talerstolen under Obos’ boligkonferanse i august i fjor.Den daværende byrådslederkandidaten gikk hardt ut mot det han mente var sendrektig boligbygging i hovedstaden, og lovet høyere fart hvis Arbeiderpartiet fikk overta, skriver Finansavisen.- Manglende besluttsomhetJohansen og samarbeidspartnerne i SV og MDG vant valget, men så langt har lite skjedd. I går kom årets første utgave av rapporten Econ Nye boliger, som lages av Samfunnsøkonomisk analyse.
Den viser et økende press i Oslos boligmarked, der 79 prosent av boligene i samtlige nye prosjekter er solgt til en gjennomsnittspris på 66.000 kroner pr. kvadratmeter.- I fjor ble det igangsatt 3.200 boliger i Oslo, og jeg tviler på om det tallet kommer over 3.000 i år, sier Schumann til Finansavisen. Finansavisen finner du her!
- Går det raskere å bygge boliger nå med et rødgrønt styre?- Dessverre ikke. Det virker som om de fremdeles lurer på hva de skal gjøre, selv om de har vært veldig opptatt av miljø og den biten der, sier Baard Schumann, adm. direktør i Selvaag Bolig, til Finansavisen.- Vi har hatt møter med byrådet, men ting henger veldig og det er en manglende besluttsomhet. Det ligger fortsatt en del saker til behandling fra før de kom til makten som ikke er kommet noe videre.Ifølge Oslos egen statistikkavdeling er det sannsynlig at innbyggertallet i hovedstaden øke fra dagens 650.000 til 820.000 i 2030. Før valget uttalte Johansen at byggesaksbehandlingen må bli mer effektiv for å kunne legge til rette for bygging av mellom 6.000 og 7.000 boliger i året - nivået som må til for å holde tritt med befolkningsveksten.