Bygård midt i Sandefjord solgt for kjempesum

Intens budrunde oppsto én uke før visning. - Spesielt, sier megler om rekordsalget.

For én uke siden omtalte vi en bygård som hadde blitt lagt ut for salg i Sandefjords beste handlegate.Gården i Storgata 8 omfatter fire butikklokaler på bakkeplan og åtte leiligheter på de to neste. De 1.500 kvadratmeterne bruttoareal var priset til 16 millioner kroner.Partner og daglige leder Rune Allerød i Eiendomsmegler 1 Næringsmegling Vestfold fortalte om enorm etterspørsel før visningen 20. april.Ble solgt for kjempesumMen denne visningen er nå avlyst.- Vi hadde et håp om å holde visning, men fikk inn bud på prisantydning tirsdag. Dette resulterte i flere visninger utover kvelden tirsdag og morgenen i går, og vi fikk flere budgivere på banen.- Til slutt kom vi opp på et så høyt nivå at selger aksepterte. Salgssummen kan jeg ikke si, men at den er betydelig over prisantydning sier seg selv, sier Allerød til Hegnar.no.Han synes det er spesielt at flere ønsket å by uten visning.- Faktisk endte vi opp med en yield nede på 5-tallet, og som er rekord for Sandefjord, legger megleren til.Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Eiendomsmegler 1.- Lei av Oslo-investorerHan forteller om flere interessenter fra Oslo, men til slutt var det lokale kjøpere som slo kloa i eiendommen.- Det var den sjeldne beliggenheten og potensialet som gjorde det. Vi hadde over 40 interessenter, men til slutt sto kampen mellom to budgivere. De lokale kjøperne som fikk tilslaget sa rett og slett at de var litt lei av Oslo-investorer som kjøpte opp de gode hjørnene i Sandefjord, sier Allerød.Megleren bekrefter for øvrig at han står igjen med en kjempefornøyd selger.- Vi visste at dette ikke var noen hyllevarmer, men hadde ikke tenkt at gården ville gå så høyt og så raskt, og iallfall ikke på rekordnivå. Bankene setter fortsatt høye krav til egenkapital til kjøp av bygårder og næringseiendom. Men når det er sagt, så har vi historisk lave lange renter, og da faller objekter som dette i yield, fortsetter Allerød overfor Hegnar.no.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Eiendomsmegler 1.Tre brødre som solgteÅrlige leieinntekter (brutto, fullt utleid) ligger på 1,85 millioner kroner. Tre av butikklokalene er leid ut til optikk, hudpleie og frisør, mens det fjerde står ledig.Er det en risiko for at dette blir stående tomt?- På ingen måte. Lokalet legges ut for utleie i disse dager, og er leid ut før sommeren, sa megleren for en uke siden.Han fortalte da at det er tre arvinger - brødre - som står bak salget av gården i Storgata 8. Eiendommen har vært i deres familie i genereasjoner.- Det er den ene arvingens datter som har brukt lokalet som nå står ledig. De åtte leilighetene er for øvrig fullt utleid, føyde han til.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Eiendomsmegler 1.Kan bygge på én etasjePotensialet ligger i utvikling av eiendommen.- Kommunen er positiv til å bygge på en 4. etasje med leiligheter. Tegningene som foreligger er fra 90-tallet, men leilighetene ble aldri påbegynt. De er heller ikke formelt godkjent, men godt innenfor gjeldende kommuneplan, forklarer den daglige lederen.Hva trigget den store interessen?- Vi snakker om en arkitektonisk flott bygård fra 1929, midt i sentrum av Sandefjord. Og den ligger enda nærmere torget og kjøpesenteret enn rekordeiendommen Storgata 10. Som hjørnegård fremstår den dessuten som særlig attraktiv. Gårder med hjørnelokaler er lettere å leie ut enn andre gårder, og den ekstra gode profileringen gir høyere kvadratmeterpriser for utleie, svarer Allerød.Da vi snakket med ham onsdag i forrige uke, uttalte megleren dessuten at eiendommens staselige fremtoning «fort kunne gi seg utslag i at noen kommer og handler med hjertet».En uttalelse han traff rimelig bra med.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også