Ber om 13 millioner for bygård i Sandefjord

- Vi regner med et raskt salg, sier megler.

Lave renter sørger for en stadig høy temperatur i markedet for bygårder.Interessen lot ikke vente på seg da partner og næringsmegler Rune Allerød i Q4 Næringsmegling i slutten av forrige uke la ut en eiendom midt i Sandefjord sentrum.Nesten 1.000 kvadratmeter forretning, kontorer og leiligheter over tre etasjer pluss kjeller i Jernbanealléen 19 er priset til 13 millioner kroner.Artikkelen fortsetter under bildet.

Gullsmed, fasade. Foto: Q4 Næringsmegling. Regner med raskt salgGården, som ifølge megleren er kjent i Sandefjords bybilde, ligger faktisk tvers over gaten fra eiendommen vi omtalte for et par måneder siden.- Markedet er ekstremt bra, og en del eiere benytter anledningen til å realisere. Når gårder med denne beliggenheten kommer, er interessen der med én gang. Ti interessenter har allerede meldt sin ankomst til visningen denne uken, og vi regner med et raskt salg, sier Allerød til Hegnar.no.- Interessen er veldig spredt. Vi ser fortsatt stor interesse fra investorer i Oslo-området, men også en del lokale, legger han til.Kan noen prøve å kuppe eiendommen før dere kommer så langt?- Noen har antydet muligheten, men vi har ikke mottatt noe bud ennå. Ønsket er å holde visning, men alt er til salgs og det kan jo hende det kommer noen. Men da skal prisen være god, svarer megleren.Artikkelen fortsetter under bildet.
Klesbutikken Bogart. Foto: Q4 Næringsmegling.- Gullprisen øker vel?Samme mann var ute med samme eiendom i 2012, men da uten å få napp.- Markedet var litt tråere da, men nå regner vi altså med et salg innen kort tid, sier Allerød.Leieinntektene vil i 2016 komme på 970.000 kroner, eksklusive moms og felleskostnader. Nesten halvparten av dette kommer fra Gullsmed Haakonsen, som har vært i lokalene siden 1983. Gullsmeden har kontrakt frem til 1/1 2024, og har rett til forlengelse på samme betingelser i ytterligere 5 + 5 år.Artikkelen fortsetter under bildet.
Gullsmed, kontor, 2. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.Bogart Sandefjord leier nå for 225.000 i året på kontrakt frem til 30/4 2018, med rett til fem års forlengelse.- Leiekontraktene er lange, så her snakker vi utvilsomt om en investering med lav risiko. Og gullprisen er vel stigende? sier megleren med et glimt i øyet.Ifølge annonsen er standarden gjennomgående høy i 1. etasje og deler av 2. etasje, etter en betydelig oppgradering i 2012.Artikkelen fortsetter under bildet.
Stue, leilighet, 3. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.Tre etasjer å gå påHvor ligger potensialet i kontantstrømmen?- Gården har tre romslige leiligheter som leies ut under markedsnivå. Leiligheten på 160 kvadratmeter i 3. etasje leies for eksempel nå ut for knappe 7.500 kroner i måneden. Her ligger markedsprisen på 12.000 kroner. I tillegg er det et vesentlig potensial i høyden, sier Allerød.- Kommuneplanen åpner for seks etasjer, mens dette bygget er en flat betongkloss på tre etasjer. I så fall regner jeg med at det kommer leiligheter i de ekstra etasjene, utdyper han.Ifølge megleren må oppgradering av trappeoppganger, bakfasade og tak påregnes.- Men trolig vil den evt. nye eieren prioritere en påbygging først, påpeker Allerød.Artikkelen fortsetter under bildet.
Kjøkken, ledig leilighet, 2. etasje. Foto: Q4 Næringsmegling.Øyner én milliardRådhusgata 14 gikk for «godt over» 22,5 millioner kroner i september, den høyeste summen som er oppnådd for en bygård i Sandefjord.Kan andre rekorder stå for fall her?- Det kan hende. Vi er i det øvre sjiktet på kvadratmeterpris, der rekorden er på 18.000 kroner. På yield (netto leieinntekter i forhold til salgssum) er rekorden fem prosent. Det er vanskelig å prise potensialet i høyden, og tre etasjer på toppen kan presse yielden, svarer megleren.Siden oppstarten for fem måneder siden har Q4 Næringsmegling passert 70 transaksjoner og 700 millioner kroner i eiendomsverdier.- Vi selger primært bygårder i Tønsberg, Larvik og Sandefjord, og skulle gjerne hatt mer å selge. Omsetningen ligger 30-40 prosent foran budsjett, og vi passerer nok én milliard i eiendomsverdier i 2016 før ribba står i ovnen, avslutter Allerød overfor Hegnar.no.