(
FinansavisenArne Blystad fikk tilslaget på eiendommen etter å ha bladd opp 53 millioner kroner for eiendommen. Halvannet år etter vil han selge den for mellom 75 og 80 millioner, kan Finansavisen fortelle. – Det er tydelig at folk snakker.
): Sem & Johnsen-megler Fredrik Bonde er mannen som har fått i oppdrag av Arne Blystad å finne kjøper til Fritzners gate 12. Eller i det minste har han signalisert for Bonde at han gjerne vil selge eiendommen hvis prisen er riktig. Og riktig pris er ifølge Blystad i området 75 til 80 millioner kroner. Det er himmelhøyt over prisen Entra Eiendom la eiendommen ut for da de solgte den i fjor vår, skriver Finansavisen.Den gang hadde Entra en takst på 31 millioner kroner basert på at det var en næringseiendom. Men også de så potensialet for høyere verdier som bolig og la ved en boligtakst på 50 millioner kroner.Positive til bruksendringBlystad skal ikke ha gjort mye med eiendommen som ligger på det fasjonable Gimle-platået i Oslo. Hos Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune fremgår det at Blystad gjennom Logg Arkitekter fikk avholdt en forhåndskonferanse i mars i år der Blystad ønsker å få belyst muligheten for å omgjøre kontoreiendommen til bolig, eventuelt å konvertere bygget til to leiligheter. Av svaret fra kommunen fremgår det at er en eiendom som i utgangspunktet var avsatt til boligformål og at kommunen ikke har noen umiddelbare innvendinger mot bruksendring.Kilder Finansavisen har vært i kontakt med opplyser at Blystads plan var å la døtrene disponere leilighetene. Nå kan det være at han har kommet på andre tanker. For kilder opplyser til Finansavisen at flere profilerte investorer skal ha vært tilbudt eiendommen i Oslos indrefilét.– Tydelig at folk snakkerMegler Jan Fredrik Bonde blir imidlertid raskt kort i svarene når adressen Fritzners gate 12 kommer opp.– Det kan jeg ikke kommentere. Jeg har ikke noe å kommentere, sier Bonde til Finansavisen, før han følger opp.Arne Blystad skriver følgende i en e-post til Finansavisen:«Vi er ikke selgere av denne eiendommen ­den er p.t. leiet ut for en god stund, og vi har ingen planer om å selge den». Og:«Det er riktig at Logg har gjort en forstudie om å bygge om til 2-3 leiligheter, men dette er p.t. lagt på is».Fra Finansavisens kilder gjentas det at profilerte investorer allerede har vært forelagt eiendommen. Andre påpeker at Blystad har for vane ikke å ha noe for salg før det plutselig er solgt.Les mer i dagens utgave av Finansavisen.