Ba om 110 millioner i Sandefjord - og fikk det

- Vi er sikre på at 2018 blir nok et godt år for eiendom, sier næringsmegler.

Høytsvevende aksje- og obligasjonsmarkeder ser ut til å holde investorers appetitt for eiendom oppe.«All-time high»Partner og næringsmegler Rune Allerød i Q4 Næringsmegling er iallfall optimistisk til året vi har foran oss.- 2017 ble «all-time high» for oss med over 80 transaksjoner. Vi omsatte næringseiendom for over 1,6 milliarder kroner i Vestfold og Telemark. Markedet er fortsatt godt, og vi er sikre på at 2018 blir nok et godt år for næringseiendom, sier han til Hegnar.no.Og det sto ikke på interessen da Allerød nylig formidlet fabrikkeiendommen Borgeskogen 42 i Sandefjord.- Vi solgte denne «off market», til vårt kunderegister. Vi hadde flere budgivere, både lokale og nasjonale. Eiendommen ble solgt for 110 millioner kroner, som var noe over forventning, forteller megleren.110 millioner kroner var likevel i tråd med prisantydningen på forhånd.Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Q4 Næringsmegling.KyllingvingerMer presist var det 100 prosent av aksjene i Borgeskogen 42 AS som ble omsatt for denne summen.- Vi snakker om en av de største transaksjonene i Vestfold i løpet av de siste tre månedene, sier Allerød.Eiendommen som huser Den Stolte Hanes produksjon av kyllingvinger omfatter drøye 15 mål tomt, som ifølge prospektet «ikke er fullt utnyttet».- Det ligger til rette for et påbygg på ca. 500 kvadratmeter bruttoareal, utdyper Allerød.Artikkelen fortsetter under bildet.
Foto: Q4 Næringsmegling.«Bare house»Her er det altså en potensiell oppside i leieinntektene, som beløper seg til drøye 7,15 millioner kroner i 2018.Gjeldende leiekontrakt løper i 18 år til, på såkalt «bare house»-vilkår. Det vil si at leietaker har det fulle og hele ansvaret for ut- og innvendig vedlikehold.Eierkostnader begrenser seg dermed til forsikring, og med en salgssum på 110 millioner kroner snakker vi altså om en yield (netto leieinntekter/salgssum) på rundt 6,5 prosent.- Det var først og fremst «bare house»-avtalen som dro prisen og interessen, avslutter Allerød overfor Hegnar.no.Den Stolte Hane er eid av Scandi Standard, som er børsnotert i Stockholm og omsetter for rundt fem milliarder kroner i året.