iHus-eier ribbes til skinnet

Eiendomsimperiet til Geir Ole Reiakvam rakner. Næringsbygg selges i ekspressfart for å dekke gjeld, leiligheter tvangsselges og iHus-kontorer forsvinner som dugg for solen.

FINANSAVISEN: iHus-eier Geir Ole Reiakvam har slåss mot ansatte og kreditorer i en årrekke. Men aldri gitt opp. Nå rakner imidlertid imperiet til sunnfjordingen med ni liv. Kreditorene har gått lei og for lengst beordret tvangssalg. To Oslo-leiligheter har måttet gå under hammeren, skriver Finansavisen.I tillegg har Reiakvam måttet selge tre næringseiendommer på Lillestrøm samt gården som huser iHus-kjedens flaggskipkontor på Grünerløkka der juicekonseptet Smoothie & Exchange er på vei inn.Nå kan også den høyt belånte boligen på Bygdøy gå under hammeren.TvangssalgSandnes Sparebank, investor Kim Johnsen, Sørli & Co Advokatfirma, BN BankVerdun Holding, Øyer Vekst, investor Knut H. Nylænde og advokat Gunnar Martin Kjenner. Alle har penger til gode hos Geir Ole Reiakvam og hans forretningsimperium.Totalt snakker vi om gjeld for 65 millioner kroner. Hvis BN Bank vinner frem med sitt syn, snakker vi trolig om enda mer. Men Reiakvam har startet garasjesalget. Det vil si, han er blitt tvunget til å gjøre det.– Jeg har en prosess rundt det, sier Reiakvam til Finansavisen.– Du har solgt to leiligheter i Casparis gate?– Ja.– Og tre næringsbygg på Lillestrøm? Og i Torvald Meyersgate?– Ja. Lurer du på hvor mye penger det er blitt?– Ja.– Skal vi se. 9,5 millioner pluss 16,5 millioner. Pluss 17 millioner for Thorvald Meyersgate og 6 millioner for leilighetene. Totalt 49 millioner, sier Reiakvam som har måttet se pengene gå til kreditorene.Må selge mer?På spørsmål fra Finansavisen om hva han har igjen, svarer Reiakvam;– Boligen på Bygdøy og en leilighet. Jeg har ikke tenkt til å selge leiligheten, men det kommer an på hvor hardt jeg skal satse forretningsmessig. Boligen på Bygdøy blir en vurderingssak, men jeg var enig med min eks om å selge i 2017, så vi har holdt på lenge.Boligen er pantsatt for 25 millioner.– Jo, det er gjeld, men hvis boligen går for 30 millioner så sitter jeg kanskje med 7–8 millioner igjen.Fiktive kontorerPå hjemmesiden viser Reiakvam frem iHus-imperiet på åtte kontorer. Men det er bare tilsynelatende. For kontoret på Torshov eksisterer ikke. Meglerne som ifølge iHus sitter der, sitter egentlig på St. Hanshaugen. Det samme gjelder kontoret på Sinsen. Meglerne som skal sitte her sitter i virkeligheten på Grünerløkka. I iHus oppgjør er – ja, nettopp, kun oppgjør.Reiakvam fjerner Sinsen-kontoret fra nettet samtidig som han intervjues av Finansavisen.– Hva er planen din nå?– Jeg har planer innen eiendom, men ønsker ikke å si noe om det i avisen, sier Reiakvam.