Norges ærligste megler bløffet om heis og parkering

Han skal selge en Frogner-leilighet med heis og ­parkeringsplass. Men leiligheten mangler begge deler. 

Næringseiendom

(Finansavisen.no): Vemund Thorkildsen i Nordvik & Partners har fremstått som Norges ærligste eiendomsmegler. I hvert fall var det den merkelappen Dagbladet satte på ham da han i sin nyinnkjøpte leilighet fant 325.000 kroner i kontanter gjemt i peisen.Leiligheten ble kjøpt av et dødsbo. Pengene ga Thorkildsen til Kreftforeningen, som solgte leiligheten etter å ha fått den testamentert i gave, skriver Finansavisen. Like ærlig som Thorkildsen var om pengefunnet overfor Kreftforeningen er han ikke når han skal hausse leiligheten til en av sine kunder.Thorkildsen selger en nyoppusset leilighet i Mogens Thorsens gate på Frogner med prisantydning på 14,48 millioner kroner for 134 kvadratmeter, og megleren gjør alt han kan for å skryte, ifølge Finansavisen. Mangler begge deler«Lekker og smakfullt oppusset (2018) gjennomgående 4-r med høy standard – Sørvendt og solrik balkong – Peis – 2 bad – Heis* - P-plass* - Nærhet til alt!», heter det i tittelen på annonsen på Finn.no.Men langt nede i beskrivelsen av boligen – under henholdsvis mellomtitlene «Etasje» og «Garasje/Parkering» kommer viktige opplysninger til syne.For leiligheten som markedsføres med både heis og parkeringsplass har hverken heis eller parkering. Derimot heter det under de ­respektive mellomtitlene «4. etasje med bred trappeadkomst.Grunnlaget for løftet om heis og parkering er at «Det har vært et ønske og diskutert i sameiet om å etablere heis», samt at det lar seg gjøre å leie parkering 5 minutters gange unna.- Har vært kreativ- Joda, jeg har kanskje vært kreativ. Samtidig har selgeren vært proaktiv med å skaffe tilgang til å leie parkering, sier Vemund Thorkildsen, til Finansavisen.Adm. direktør Carl Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund reagerer på markedsføringen.- Det er uheldig når det i overskriften fremheves forhold ved boligen som ikke er reelle.PresiseringI forbindelse med artikkelen «Norges ærligste megler bløffet om heis og parkering» reagerer eier av en leilighet på toppen på uttalelsen fra megler Vemund V. Thorkildsen i Nordvik & Partners om at denne eieren ikke ønsker ny heis finansiert ved å selge ut loftsarealene fordi han ikke ønsker noen over seg.Eier opplyser til Finansavisen at han ønsket større heis med plass til rullestol med adkomst fra bakkenivå og som ikke stengte trappeløpet for møbler og andre større gjenstander.Han protesterte dessuten på inntektsfordelingen fra loftssalget som ifølge Oslo tingrett var i strid med eierseksjonsloven og dermed ugyldig.I tillegg protesterte han mot flere forhold i salgsprosessen, herunder at det ble insistert på at loftsarealet skulle selges utenom det åpne markedet, såkalt off market, kombinert med at han selv ikke fikk lov til å være med å by på dette.

bolig
frogner
nordvik & partners
eiendomsmegling
Nyheter
Næringseiendom