Rederarving hamstrer strandvillaer på Bygdøy

Anders Wilhelsen sikrer seg nå en hel rekke strandeiendommer på Bygdøy.

(Finansavisen): Anders Wilhelmsen støvsuger Bygdøy forstrandvillaer til seg og familien. Han har nettopp kjøpt sin tredje og fjerde villa, og forhandler om den femte, skriver Finansavisen.Selv kjøpte Wilhelmsen ifølge avisen sin egen eiendom i Løchenveien 18 tilbake i 2001. Prisen den gang var høyst moderate 22,33 millioner kroner. Den gang sto en stor, men tradisjonell villa på eiendommen, men Wilhelmsen bygget et storslagent funkisbygg.Til barnaIfølge Finansavisen lot Wilhelmsen det gå mange år før han gjorde sitt neste fremstøt, da han i 2016 kapret skipsmegler Ole Jacob Libæks storslagne eiendom i Løchenveien 12C.Libæk hadde selv kjøpt eiendommen helt tilbake i 1989 for 6,5 millioner kroner. Wilhelmsen hadde ikke noen problemer med å bla opp 68 millioner kroner for prakteiendommen med svømmebasseng helt nede ved vannet.Nå er det imidlertid satt voldsom fart på familiens ekspansjon på Bygdøy, og ifølge avisen er det kjent i eiendomsmeglerbransjen at Wilhelmsen er på jakt etter eiendommer til barna.Nest Bydøy-kjøp var eiendommen til Wilhelmsens nabo, Jan Erik Borg, som overtok eiendommen i 1987 til en pris på 500.000 kroner. Av historiske bilder fremsto den da ifølge avisen som en råtomt. Nå er den tinglyste prisen på 115 millioner kroner.- Åh, du har fanget opp den, ja, sier Jan Erik Borg til Finansavisen, og vil ikke gi detaljer om transaksjonen, men opplyser at oppføring av hovedhus, dypvannsbrygge, sjøbod og hageanlegg kostet ham 7,5 millioner.

Dobling for naboMen Wilhelmsen nøyer seg ifølge Finansavisen ikke med det, og nå skal han også ha kjøpt eiendommen til EQT-partner Christian Sinding, som ligger mellom ham selv og eiendommen han har kjøpt av Libæk.Sinding betalte 40 millioner for sin funkisvilla i 2010. Prislappen nå ryktes å være hele 85 millioner kroner, hvilket gir Sinding en gevinst på 45 millioner etter bare åtte år.Finansavisen skriver at Wilhelmsen fortsatt ikke har gitt seg, og at han nå har siktet seg inn mot en tre mål stor tomt som Sjøfartsmuseet eier like bak hans egen bolig. Ifølge kilder skal Wilhelmsen her være i forhandlinger om kjøp, men det er ikke kjent om disse har ført frem.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også