Solgte Grünerløkkas dyreste leilighet

Massiv interesse ga prisrekord for leiligheten som gikk 1,3 millioner kroner over prisantydning i heftig budrunde.

(Finansavisen:) Sjeldne objekter på hippe Grünerløkka i Oslo øst utfordrer stive boligpriser på Oslo vest, skriver Finansavisen.- Denne hadde unik utsikt, størrelse og innhold. Det er stor etterspørsel etter de største leilighetene på Grünerløkka fordi de dukker så sjelden opp som én til to ganger i året. For ettertraktede boliger opplever jeg mindre og mindre forskjell mellom Oslo Øst og Oslo Vest, sier megler Joachim Schala, som solgte boligen som satte ny prisrekord i området.Prisrekord på «Løkka»Det var stor interesse for borettslagsleiligheten på 162 kvadratmeter med adresse Teglverksgata 7A i Oslo. Prisforlangende fra selger var på 11,9 millioner kroner, inkludert fellesgjeld på 3,7 millioner.- Det er den dyreste leiligheten som er solgt på Grünerløkka noen gang. Sluttsummen for leiligheten ble på 13,2 millioner kroner, sier Schala, som startet meglerkjeden Schala & Partners til avisen.Megleren mener markedet er selektivt. Når det legges ut sjeldne og etterspurte objekter, så dukker det opp mange på visning og det blir med mange budgivere i budrunden.- Det var godt med besøk på de to visningsdagene. Leiligheten ble solgt på første mulige dag etter siste visning.Budkrigen om andelsleiligheten endte ifølge Finansavisen 1,3 millioner kroner over prisantydning, noe som overrasket megleren.- Jeg spurte seks, syv meglere om deres mening, og samtlige mente vi var offensive når vi la leiligheten ut med en prisantydning på 11,9 millioner kroner.Schala sier det er vanskelig å prise store og sjeldne leiligheter. Kvadratmeterprisen for andelsleiligheten endte høyt, på 81.500 kroner. Snitt kvadratmeterpris i området er 76.300 kroner.- Jeg ble selv overrasket over responsen i markedet. Det var definitivt ikke noen lokkepris – det er rett og slett manko på store leiligheter og ingen logikk lenger for objekter på denne størrelsen.- Markedet er godtNormalt faller kvadratmeterprisen med større leiligheter.- Markedet er godt. Vi får like bra betalt per kvadratmeter for de store ettertraktede leilighetene som for de små leilighetene med stive kvadratmeterpriser.Schala ser en trend mot at folk ønsker å bli boende på Grünerløkka selv når livet går over i familiefasen.- Det er gøy at så store leiligheter på Grünerløkka er populære. Folk ønsker å bo der, og trenden er økende etterspørsel etter store leiligheter selv når du får en, to og tre barn.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker