Statkraft tester CO2-fangst i Tyskland

Det statlige kraftselskapet Statkraft har inngått avtale om å teste om Siemens' nye renseteknologi kan brukes til CO2-fangst i gasskraftverk.

Bård Mikkelsen. Foto: Finansavisen
Energi

Siemens har sammen med energiselskapet E. ON laget ny renseteknologi som egentlig er tilpasset kullkraftverk. Samarbeidet som Statkraft nå har inngått med Siemens, skal være fullført i løpet av 2011. Håpet er at studien kan gi svar på hvordan gasskraftverk og CO2-fangstanlegg påvirkes av ulike driftsforhold.- En av de viktigste utfordringene som kraftsektoren står overfor i bekjempelsen av klimaproblematikken er å finne kostnadseffektive løsninger for fangst av CO2. Derfor er det viktig med forskning rundt dette, sier Siemens-direktør Per Otto Dyb til Teknisk Ukeblads nettutgave.Statkraft driver to heleide gasskraftverk i Tyskland. Selskapet er spesielt interessert i å lære mer om konsekvenser av CO2-fangst under fleksibel drift av et gasskraftanlegg. En del av studien som inngår i avtalen med Siemens handler om å analysere hvordan nye gasskraftverk best mulig kan tilrettelegges for CO2-fangst med høyest mulig effektivitet.Ifølge Siemens er det stor etterspørsel etter gasskraftverk på verdensbasis. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv