<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statkraft tester CO2-fangst i Tyskland

Det statlige kraftselskapet Statkraft har inngått avtale om å teste om Siemens' nye renseteknologi kan brukes til CO2-fangst i gasskraftverk.

Publisert 20. mars 2009
Oppdatert 15. des. 2013
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 146 ord
Bård Mikkelsen. Foto: Finansavisen

Siemens har sammen med energiselskapet E. ON laget ny renseteknologi som egentlig er tilpasset kullkraftverk. Samarbeidet som Statkraft nå har inngått med Siemens, skal være fullført i løpet av 2011. Håpet er at studien kan gi svar på hvordan gasskraftverk og CO2-fangstanlegg påvirkes av ulike driftsforhold.- En av de viktigste utfordringene som kraftsektoren står overfor i bekjempelsen av klimaproblematikken er å finne kostnadseffektive løsninger for fangst av CO2. Derfor er det viktig med forskning rundt dette, sier Siemens-direktør Per Otto Dyb til Teknisk Ukeblads nettutgave.Statkraft driver to heleide gasskraftverk i Tyskland. Selskapet er spesielt interessert i å lære mer om konsekvenser av CO2-fangst under fleksibel drift av et gasskraftanlegg. En del av studien som inngår i avtalen med Siemens handler om å analysere hvordan nye gasskraftverk best mulig kan tilrettelegges for CO2-fangst med høyest mulig effektivitet.Ifølge Siemens er det stor etterspørsel etter gasskraftverk på verdensbasis. (©NTB)