Dalian-verft planlegger å starte byggingen av FPSO til Equinors Bacalhau-felt

Den flytende produksjons- og lagringsenheten ventes å bli en av de største i verden.

BLANT VERDENS STØRSTE: FPSO-en til Bacalhau-feltet i Brasil. Illustrasjon: Modec
Energi

Det kinesiske verftet Dalian Shipbuilding Industri Corp. (DSIC) planlegger å starte byggingen av det flytende produksjons- og lagringsfartøyet (FPSO) som skal ligge på Equinors  Bacalhau-felt i Brasil, melder TDN Direkt og viser til bransjeavisen Upstream.

Angivelig skal kontraktøren Modec ha ferdigstilt kontrakter med leverandører til FPSO-en.

FPSO-en ventes å bli en av verdens største, og den største noen gang levert til Brasil. Produksjonskapasiteten skal bli på opp mot 220.000 fat olje pr. dag, mens lagringskapasiteten vil bli på minst 2 millioner fat olje.

Tidligere er det blitt kjent at Aibel skal være med i byggingen av FPSO-en, mens Subsea 7  sammen med Schlumbergers One Subsea vil få subseakontrakten på Bacalhau-feltet når Equinor tildeler denne – en kontrakt som kan være verdt så mye som 750 millioner dollar.

Equinor operatør

Bacalhau-feltet het tidligere Carcará.

Equinor er operatør med 40 prosents eierandel, ExxonMobil har også 40 prosent, mens Petrogal Brasil sitter på 20 prosent. Myndighetsorganet Pré-sal Petróleo er også med som partner, men ikke som investor.

Feltet ble funnet av Petrobras i 2012.

Bacalhau-FPSO-en blir Modecs 17. FPSO-leveranse til Brasil. Det er imidlertid den første kontrakten for selskapet med Equinor.

eqnr
bacalhau
modec
fpso
brasil
santos-bassenget
aibel
SUBC
petrobras
carcará-feltet
exxonmobil
Nyheter
Energi
Børs