Aker vil inkludere REC i Horizon-porteføljen

REC har blitt vurdert som en finansiell investering for Aker i lengre tid, men nå vurderer selskapet gjøre en strategisk satsing. 

FLYTTER: Øyvind Eriksen, Kjell Inge Røkke og Christian Jomaas ønsker å flytte REC Silicon over til Horizon-porteføljen. Foto: Iván Kverme
Energi

Fremover vil Aker vurdere å flytte investeringen i REC Silicon REC fra porteføljen med finansielle investeringer og inn i Aker Horizons-porteføljen, ifølge selskapets kvartalspresentasjon torsdag. 

På grunn av utviklingen i REC og selskapets natur, mener Aker at REC-beholdningen vil passe enda bedre i Horizons-porteføljen enn i den finansielle porteføljen. Avgjørelsen er imidlertid ennå ikke tatt.

– Vi er veldig fornøyde med investeringen i REC og vi har ansett den som en finansiell investering, en ganske vellykket en, på grunn av aksjebevegelsene etter kjøpet, sier konsernsjef Øyvind Eriksen. 

Det at Aker nå vurderer å flytte REC inn i sin grønne Horizon-portefølje, viser at selskapet muligens ønsker å ta en mer strategisk posisjon i selskapet, fremfor å kun se på det som en finansiell mulighet. 

Horizon-porteføljen består blant annet av Røkkes nye grønne babyer Aker Carbon Capture ACC-ME og Aker Offshore Wind AOW-ME blant annet. Selskapet har tidligere uttalt at det også muligens vil åpne en egen hydrogen-paraply i Horizon.