Nikola stuper etter trøbbel med milliardavtale

Konsernsjefen slet med å overbevise om at avtalen med GM vil bli landet, og det er stigende frykt for at tidligere konsernsjef vil selge samtlige aksjer neste uke.

STUPER: Nikola-aksjen stuper i førhandelen på Wall Street. Foto: Reuters
Energi

Aksjene i omstridte Nikola faller 9 prosent i førhandelen på Wall Street, etter konsernsjef Mark Russell i går slet med å forsikre investorene om at milliardavtalen med General Motors (GM) vil stå seg.

I tillegg er det usikkerhet rundt om den skandaletyngede tidligere konsernsjefen Trevor Milton plutselig vil selge unna aksjene han sitter på. Milton er i skrivende stund største enkeltstående eier av Nikola med sine 91,6 millioner aksjer.

I et intervju med CNBCs Jim Cramer meldte Russell at diskusjonene med GM om samarbeid fremdeles er pågående, men han nektet å kommentere noe ytterligere.

– Begge disse teknologiene er interessante for oss (brenselcelle og batteri, journ. anm.). Vi snakker fremdeles sammen om dette, sa Russell. 

Dersom en avtale ikke er i mål innen 3. desember kan begge parter gå fra avtalen uten konsekvenser.

Kan selge

Russell avsto også fra å spekulere i hva Milton, som gikk av som konsernsjef i september etter en hardtslående Hindenburg-rapport og å ha blitt anklaget for seksuelle overgrep, planlegger å gjøre med eksponeringen sin mot selskapet etter lock-up perioden går ut 1. desember.

Nikola har om lag 360 millioner aksjer utestående, og Milton er største aksjonær. 

– Jeg kan ikke kommentere på vegne av Milton naturligivs, men vi tror at vi kommer til å levere godt på lang sikt. Det er vårt fokus – langsiktige fordeler for våre aksjonærer, sier Russell.

Aksjonærer i Nikola som eier 136,5 millioner aksjer i selskapet har blitt enige om å utvide sin lock-up-avtale til 31. april. Det inkluderer 40 millioner aksjer som kontrolleres av T&M Residual, et selskap kontrollert av Milton.

Nikola
trevor milton
Nyheter
Energi
Børs