<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amazon kjøper sitt største vindprosjekt noensinne

Jeff Bezos satser grønt og ser 100 prosent fornybar drift innen 2025.

Publisert 8. feb. 2021 kl. 14.20
Oppdatert 8. feb. 2021 klokken 14.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 218 ord
GRØNN: Jeff Bezos, adm. direktør i Amazon, kjøper gigantisk vindprosjekt i Nederland. Foto: Reuters

Amazon planlegger å kjøpe halvparten av energien som blir produsert av en gigantisk ny vindpark i Nederland.

Shell og Eneco har sikret rettighetene til å bygge den 759 megawatt (MW) store vindparken utenfor Nederlands vestkyst i juli, og Amazon vil kjøpe mer enn 380 MW av energien som produseres.

Dette prosjektet blir det største enkeltstående vindprosjektet Amazon har investert i og er ventet å være driftsklart i 2023. 

Det er selskapet CrossWind Consortium, som er et joint venture mellom Shell og Eneco, som skal drifte parken på 69 vindmøller. Rotordiameteren på vindmøllene er hele 200 meter.  

Offer for kritikk

Amazon har i løpet av tiårene høstet kritikk for å være hemmelighetsfull hva gjelder hvilke kilder til energi de bruker til å drifte serverne sine.

Selskapet bruker også fly og lastebiler for å transportere varene sine, men nå tar selskapet grep for å redusere utslippene.

Netthandelsgiganten har som mål å bli karbonnøytrale innen 2040 og ser nå mulighet for å kjøre 100 prosent på fornybar energi allerede i 2025.

Selskapet har i dag 187 sol- og vindprosjekter verden over. Det største solcelleprosjektet er i Storbritannia og dekker et område på størrelse med 28 fotballbaner. Det produserer nok energi for 700 hjem for et helt år, ifølge Amazon.

VIDEO: Bærekraft i 2021: Disse målene setter finansbransjen seg

Bærekraft i 2021: Disse målene setter finansbransjen seg